Administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, kommer til Drammen mandag for diskutere fremtidige transportløsninger. Foto: Norges forskningsråd

Fremtidens transportløsninger til Drammen

Opp mot en halv milliard skal brukes til transportforskning og -innovasjon de neste ti årene. Mandag går man fremtiden i møte i konferansen «På vei mot transport 2.0?».

Det skriver Norges forskningsråd i en pressemelding fredag.

– Vi trenger forskning og innovasjon for å møte fremtidens transportbehov. Forskningsrådet vil jobbe for å bevilge nærmere en halv milliard kroner til prosjekter som skal bidra til et bedre transportsystem for samfunnet og den enkelte i løpet av de neste ti årene, sier administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén, i pressemeldingen.

Mandag 2. februar gjester Hallén Union Scene i Drammen som en av deltakerne i innovasjonskonferansen På vei mot Transport 2.0?.

– Det er ikke alltid at ny infrastruktur er svaret. Svaret kan også ligge i bedre informasjon, bruk av informasjonsteknologi, ny viten om køer, kjøremønstre og flyt og om incentiver, holdninger og adferd. Her trengs det mer kunnskap, sier Hallén.

 Forskningsrådets program Transport 2025 er et tiårig program som totalt vil kunne utlyse nærmere en halv milliard kroner til forskning og innovasjon innen transport. For 2015 vil prosjekter til en verdi av totalt 36 millioner kroner få støtte.

Mandag møtes eksperter fra privat og offentlig virksomhet fra hele regionen for å diskutere fremtidens transportløsninger. Målet er konkrete prosjekter som gjør det bedre for deg og meg å reise fra A til B. Illustrasjon: Norges forskningsråd