S-blokka i regjeringskvartalet er nå jevnet med jorda. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I gang med reguleringsplanen til nye Regjeringskvartalet

Fredag startet arbeidet med statlig reguleringsplan for det nye regjeringskvartalet ved at forslag til planprogram sendes på høring.

Planprogrammet er første trinn i den offentlige planprosessen fram mot vedtatt reguleringsplan. Statsbygg gjennomfører den statlige planprosessen på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Frist for å komme med uttalelse til planprogrammet er 27. mars 2015.

Samtidig med høring og offentlig ettersyn av planprogrammet, gjennomføres et parallelloppdrag hvor seks ulike team skal utarbeide forslag til byformløsninger for det nye regjeringskvartalet. Forslagene vil bli stilt ut i midten av april 2015.

- Det nye regjeringskvartalet skal bli moderne, ha levende og trygge byrom og romme gode arbeidsplasser. Alle som har interesse i saken har nå muligheten til å uttale seg i den åpne høringen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

I forslaget til planprogrammet beskrives opplegget for det videre planarbeidet, hvilke utredninger som foreslås gjennomført og hvordan medvirkning og mulighet for deltakelse i planprosessen skal ivaretas.