Disse skal lede Innovasjon Norge

Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth presenterte Innovasjon Norges nye ledelse på selskapets månedlige allmøte i dag.

To eksterne kandidater og åtte interne får plass i det nye lederteamet.

- Jeg gleder meg først og fremst over den enorme søkerresponsen til vårt nye lederteam og ser veldig frem til å kunne jobbe sammen med et så kompetent og kompletterende team, sier Krohn Traaseth. - Vi blir elleve rundt lederbordet i Innovasjon Norge. I en omstilling, i et så fragmentert selskap som Innovasjon Norge må de viktigste stemmene være representert for å sikre nok forankring og fart i omstillingen, sier hun. - Med i alt ni interne profiler og to eksterne, ivaretar vi både kontinuitet, løfter opp nye ledertalenter fra organisasjonen og sikrer nye stemmer og kompetanse, avslutter Krohn Traaseth.

De tre nye fagdivisjonene i Innovasjon Norge får ledere som kjenner virksomheten fra tidligere:

Inger Solberg blir direktør for Bærekraft Norge 2030. Solberg har i flere år ledet Innovasjon Norges avdeling for landbruk og sjømat, men har også bred erfaring fra det private næringslivet. Hun har vært administrerende direktør i eggprodusenten Norgården AS og i Kjøttbransjens landsforbund. Solberg jobbet også mange år i Innovasjon Norges forgjenger SND.

Bård Stranheim er tilsatt som leder for Gründere og oppstartbedrifter. Stranheim har selv ledet oppstartbedriftene Gatsoft og Gaiaware og har mange års erfaring fra Hydro-konsernet. Han har også tidligere ledet Innovasjon Norges kontor i Telemark og har de siste ti månedene hatt permisjon for å lede HR i Innovasjon Norge.

Mona Skaret skal lede divisjonen som har ansvar for vekstkraftige bedrifter og klynger. Hun har vært i Innovasjon Norge siden januar 2013, som direktør for strategi og virksomhetsstyring, Skaret har bred erfaring med krevende innovasjonsprosesser og endring i etablert og kunnskapsintensiv industri fra sine år i Steria, SINTEF og Kunnskapsdepartementet.

Yvonne Fosser blir direktør for HR, kultur og kompetanseutvikling. Fosser har operativ og internasjonal erfaring fra større omstillingsprosesser og kulturendringer i private virksomheter som DHL, Felleskjøpet, HP i Norge og HP i Nederland. I tillegg er hun en aktiv samfunnsdebattant og synlig profil for utvikling av HR-faget i Norge.

Innovasjon Norge søker også etter en direktør for merkevaren Norge. Stillingen er utlyst eksternt og prosessen avsluttes innen 15. februar.

Fra tidligere består ledergruppen i Innovasjon Norge av administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, viseadministrerende direktør Toril Bariusdotter Ressem, direktør for distrikt og kreditt Per Niederbach, direktør for finans, virksomhetsstyring og fond Hans Martin Vikdal, direktør for PR og kommunikasjon Elisabeth Morthen, og direktør for IKT og digitalisering Rodin Lie. I alt seks kvinner og fire menn – foreløpig.