Etterlengtede boliger åpnet på Røa

Onsdag 28. januar var det offisiell åpningen av 8 nye boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Boligene er satt sammen av 20 ferdigproduserte moduler fra Hedalm.

- På vegne av Boligbygg vil jeg gjerne gratulere Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester (EST), bydel Vestre Aker, mine kolleger i Boligbygg og beboere med åpningen av åtte splitter nye boliger her i Sørkedalsveien 169, sa administrerende direktør i Boligbygg, Jon Carlsen under åpningen.

Boligkomplekset i Sørkedalsveien 169 stod ferdig i november 2014 og består av totalt åtte boliger for personer med nedsatt funksjonsevne. Før byggingen av disse boligene hadde bydelen et stort behov-, men ingen tilgjengelige boliger for denne gruppen beboere. Komplekset er konstruert av 20 moduler som ble levert av Hedalm på Stange i Hedmark i juni 2014. Entreprenør Uniteam har ferdigstilt byggeprosjektet for Boligbygg Oslo KF.

- I dette prosjektet var bruken av ferdiglagede moduler en hensiktsmessig måte å bygge på for Boligbygg, fordi tomten utnyttes på en veldig god måte. I tillegg ble selve anleggsperioden begrenset, noe som blant annet er veldig positivt for naboene, sier eiendomssjef i Boligbygg, Tom-Erik Holte.

Boligkomplekset har to etasjer, heis og parkeringsplass. Det er døgnbemannet personalbase i første etasje og fellesarealer for beboerne. Det er satt opp en støyvegg mot Sørkedalsveien, som skjermer hagen foran huset. I byggeprosjektet er det blitt lagt vekt på utvendige løsninger som balkonger/terrasse, svalganger med trapp, heis, og parkeringsplass. Yttertak og vegger er også tilpasset øvrig bebyggelse i området.

Byråd for eldre, Aud Kvalbein åpnet feiringen.

- I Sørkedalsveien 169 står nå åtte helt nyoppførte leiligheter, som allerede er tatt i bruk. Dette er et godt tilrettelagt, samlokalisert botilbud med aktiviteter og mulighet for sosialt nettverk, sa Kvalbein under åpningen.

Hun sier at byrådet har store planer for etableringen av spesialtilpassede boliger som disse.

- 29 nye boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne er allerede etablert. Totalt har byrådet planer og har satt i gang arbeid for ytterligere 160 boliger de nærmeste årene.