Nytilsatt daglig leder Vidar Hoseth i Takringen møtte for første gang kjedens medlemmer og leverandører samlet under det årlige fagmøtet på Fornebu. (Foto: Svanhild Blakstad)

Ny Takringen-sjef maner til tettere samarbeid

På årets første fagmøte i Takringen oppfordret kjedens nye leder Vidar Hoseth til enda bedre samarbeid for at kjeden skal stå sterkere rustet i fremtiden.

Fakta Takringen

Frivillig landsdekkende kjede av selvstendige takentreprenører med høy faglig kompetanse innen fagene tak- og membrantekking, takisolering, takavvanning m.v.

Kjeden har 47 medlemsbedrifter, som samlet omsetter for ca 750 millioner kroner i året.

Takringen fungerer som kompetansesenter, og medlemsbedriftene får tilgang på felles innkjøpsavtaler med en rekke leverandører for et bredt spekter av takprodukter.

Takringen AS har sitt kontor i Drammen, med tre ansatte i administrasjonen.

Hoseth startet i jobben som ny daglig leder 1. desember i fjor, men er allerede begynt å bli varm i trøya. Da han torsdag møtte kjedens medlemmer og leverandører til fagmøte på Quality Expo på Fornebu, understreket han viktigheten av å bygge en enda sterkere organisasjon.

– Samarbeid er selve kjernen i vår virksomhet. Vi må stå sammen som en gruppe når vi skal møte markedet der ute, sier Hoseth.

Lokal verdiskapning
Han påpekte at konkurransen om oppdragene som før vil skje lokalt, men at Takringen ønsker å være en viktig og slagkraftig støttespiller for sine medlemmer blant annet gjennom felles innkjøpsavtaler og markedsføring.

– Vi skal jobbe samlet mot leverandører og samarbeide med de leverandørene som ønsker å samarbeide med oss. Vi er uavhengige og ikke låst i noen bestemt retning, annet enn av vi driver med tak. Og såvidt jeg kan se vil det være behov for tak en god stund fremover, sier han.

Nye medlemmer
Hoseth har også som målsetting å øke antall medlemsbedrifter.

– Enkelte steder er vi litt tynt dekket geografisk, og det skal vi gjøre noe med. Dessuten vil nye medlemmer tilføre et volum som gjør oss mer slagkraftig i forhold til leverandørene, sier han.

Hoseth poengterte også at lojalitet både innad i kjeden og mot leverandører er en viktig suksessfaktor for at Takringen skal bli enda mer slagkraftig.

Den nye Takringen-sjefen ser lyst på fremtiden i forhold prognosene for byggenæringen og fremtidige oppdrag for medlemsbedriftene.

- Det har vært et gjort et godt stykke arbeid i Takringen gjennom 30 år. Nå tar vi sikte på å styrke dette ytterligere gjennom økt innsats for medlemmens drift, avslutter Hoseth.

Rundt 60 deltakere var med på torsdagens fagmøte på Fornebu. Fredag holder kjeden radonkurs samme sted.

Les også:

Ny daglig leder i Takringen