Tidligere Maxbo-direktør Tom Borthen bytter beite.

Tom Borthen til Finja Betong

Styregrossist Tom Borthen går inn som arbeidende styreleder i nyetablerte Finja Betong AS.

Etter å ha vært på det norske markedet som en resultatenhet i den svenske betongleverandøren Finja Betong AB, skal virksomheten nå fortsette, utvikles og vokse gjennom etablering av et eget selvstendig norsk selskap. Finja Betong AS er nyetablert nå i januar 2015.

– Viktig marked

– Vi viser tydelig at det norske markedet er viktig for oss og at vi har til hensikt å skape langsiktige, positive relasjoner med våre kunder i Norge. I takt med at vi vokser, stiger også forventningene til oss. Da er satsningen på det norske datterselskapet et naturlig steg å ta, sier Gull-Britt Jonasson som er VD i Finja Betong AB.

Godt kjent

Tom Borthen er godt kjent i byggenæringen gjennom sine tyve år med ledende posisjoner i handelsvirksomheten til Carl Otto Løvenskiold og særlig fra tiden som adm. direktør for Løvenskiold Handel med kjedene Maxbo og Malia. Han er også arbeidende styreleder i raskt voksende Braathen Landskapsentreprenør.

Familiebedrift

Familiebedriften Finja Betong AB har en over 50 år lang historie på det svenske markedet. Gull-Britt Jonasson som nå er VD, er datter av gründeren Kaj Andersson.

Bedriften produserer flere betongprodukter som lettklinkerblokker som markedsføres som miljøvennlige, et bredt sortiment lettmørtel samt gulvsparkel.