Slik blir prosjektet når det står ferdig. Illustrasjon: LPO

Veidekke fikk kjempeoppdrag på Lillestrøm

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge prosjektet Portalen av Jernbanegata AS (OBOS).

På Jernbanetomta i Lillestrøm skal Veidekke oppføre et kontorbygg, to bolig­blokker, næringsarealer, et hotell og en parkeringskjeller. Kontrakten er en totalentreprise verdt 821 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet er på hele 55.000 kvadratmeter og inneholder 144 leiligheter, 219 hotellrom, 4.000 kvadratmeter næringsarealer, 17.000 m 2 kontorarealer for 868 arbeidsplasser. Kontorbygget skal oppføres med miljøklassifiseringen BREEAM-NOR Very Good. Parkeringskjelleren skal ha plass til 248 biler og 788 sykler.

- Portalen er et stort og sammensatt prosjekt hvor vi får brukt hele vår kompetanse. I tett samarbeid med OBOS, de rådgivende ingeniørene og arkitektene har vi jobbet med prosjektutviklingen siden høsten 2013. Nå gleder vi oss til å komme i gang med selve byggearbeidene og takker for tilliten vi har fått av OBOS, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke.

- Portalen er et stort og betydningsfullt prosjekt som inneholder gode, nødvendige bymessige grep og som vil få positiv effekt for Lillestrøm. På et så omfattende prosjekt er vi glad for å ha fått med oss en så tung og erfaren aktør som Veidekke, sier konserndirektør Arne Baumann i OBOS.

Byggearbeidene starter opp i mars og skal avsluttes i januar 2018.