<p>Administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg og informasjonsansvarlig Vigdis Lamberg i BA2015 er godt fornøyd med deltakelsen på årets BA2015-konferansen. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Assisterende jernbandirektør Gunnar Løvås i Jernbaneverket på BA2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Direktør Bjørn Selnes i Statens vegvesen. (Foto: Svanhild Blakstad)Frode Kyvåg holdt foredrag om motivasjon, holdninger og samarbeid på BA2015-konferansen i Oslo 27. januar. (Foto: Svanhild Blakstad)Viseadministrerende direktør Juliet Jiang fra kinesiske Broad Group fanget publikum med sitt foredrag om hvordan selskapet bygde et høyhus på 30 etasjer på 15 dager. (Foto: Svanhild Blakstad)Programdirektør i Bygg21, Sverre Tiltnes var en av foredragsholderne på BA2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen på BA 2015. (Foto: Svanhild Blakstad)Tone Nakstad og Lene Eikefjord fra Skanska deltok på BA2015-konferansen i Oslo 27. januar. (Foto: Svanhild Blakstad)Johan Brandtmark, prosjektsjef i det svenske Trafikverket, foralte om byggingen av Citytunnelen i Malmø. (Foto: Svanhild Blakstad)Kommunalminister Jan Tore Sanner ga honnør til byggenæringen for selv å ha tatt tak i blant annet utfordringene med arbeidslivskriminalitet på BA2015-konferansen. (Foto: Svanhild Blakstad)Programleder Halvar Kilde i BA2015 og Liv Kari Hansteen i RIF. (Foto: Svanhild Blakstad)Erik Wold var konferansier på BA2015-konferansen. (Foto: Svanhild Blakstad)Paneldebatt ledet av Erik Wold, på BA2015.Fra BA2015-konferansen i Oslo 27. januar. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra BA2015-konferansen i Oslo 27. januar. (Foto: Svanhild Blakstad)

Stor interesse for BA2015

Rundt 300 deltakere fra bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen deltok på årets utgave av BA2015-konferansen i Oslo tirsdag denne uken. (Bildekarusell)

Kontinuerlig forbedring var temaet for årets konferanse, som gikk av stabelen for tredje år på rad. Fra en forsiktig start for to år siden med under 100 deltakere, har konferansen tredoblet deltakerantallet, forteller informasjonsansvarlig Vigdis Lamberg i BA 2015.

Årets konferanse har over 30 foredragsholdere, hvor både fellesforedrag og parallelle sesjoner sto på programmet.

BA2015 er en nasjonal satsning for bygg-, anleggs og eiendomsnæringen, hvor målsettingen er å forbedre effektiviteten og bærekraftighet. 

- Vi ser at konferansen har vokst i takt med forbedringsprogrammet BA2015. Vi opplever en økt forståelse for at deling av kunnskap mellom aktørene er vesentlig for å oppnå bedre prosesser og  økt lønnsomhet i BAE-næringen, sier Lamberg.

Statsbygg er en av partnerne i BA2015 og administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen var en av foredragsholderne. I sitt innlegg tok han blant annet for seg hvordan Statsbygg har oppnådd bransjens høyeste måloppnåelse innen tid og kost.

Statsbygg-sjefen fastslo for at det er en god drive i BA2015-prosjektet.

- Men det er ikke nok å si halleluja, vi må også gå hjem og gjøre jobben, avsluttet han.

Partnerne i  BA2015 er Jernbaneverket, Statsbygg, Metier, Rambøll, Statnett, Helse Sør-Øst, Skanska, Sintef, NTNU, Cowi, Vianova, Terramar, Faveo, OEC Gruppen, Proactima.

Les også:

Bygde 30 etasjer på 15 dager

BA2015 og Prosjekt Norge lanserer prestasjonsmålingsverktøy for prosjekter