Slik kan Hovinbyen bli

Byplanleggere fra inn- og utland har kommet med sine visjoner for hvordan Oslos største utviklingsområde skal se ut i fremtiden.

Områder som i dag er utilgjengelige på grunn av de store veisystemene, er koblet sammen på nye måter. Vi har fått inn forslag om alt fra gondolbane til trikk, og nye gang- og sykkelforbindelser. Det er også svært ulike forslag til hva slags byområde Hovinbyen bør være.

- Forslagene spenner fra kraftig byfortetting til vektlegging av grønne og rekreative kvaliteter. Dette er ideer vi kan dra nytte av i diskusjonen om hva bymessig utvikling av Hovinbyen kan være, sier etatsdirektør Ellen S. de Vibe.

Ideene tas med videre

En jury skal vurdere forslagene vi har fått inn ut fra de overordnede målene for Hovinbyen, og de beste forslagene skal premieres.

- Vi arbeider med et forslag til en strategisk plan for videre utvikling av Hovinbyen. Bidragene som har kommet inn vil være verdifulle innspill til valg vi skal gjøre i denne planen, sier avdelingsdirektør for byutvikling, Morten Wasstøl

Alle er velkomne

Utstillingen «Framtidsbilder for Hovinbyen» åpnesonsdag 28. januar kl.18.00 av byråd for byutviklingBård F. Fredriksen, og etatsdirektør i plan- og bygningsetaten, Ellen S. de Vibe. Dørene åpner kl. 17.30.

Utstillingen vil vise alle bidragene som har kommet inn til plan- og idékonkurransen om Hovinbyen. Her vil det både bli anledning til å få sett alle bidragene som har kommet inn og å si din mening om Hovinbyen

Utstillingen skal være i Kabelgaten 22 på Økern fra 28.januar - til søndag 1.februar, samt helgen 7.-8.februar.