Illustrasjonsbilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX.

NTF truer med boikott av Oslo Havn

Tyrkiske Yilport ønsker ikke å forhandle om tariffavtale i Oslo havn. Transportarbeiderforbundet turer med boikott av Oslo Havn.

Det tyrkiske selskapet Yilport tar 1. februar over driften av kommunale Oslo havn. Yilport ønsker ikke å bruke registrerte havnearbeidere til lasting og lossing og vil ikke signere tariffavtale med Transportarbeiderforbundet (NTF). NTF svarer med boikott av Oslo havn fra 4. februar, skriver Aftenposten.

Yilport har avslått NTFs ønske om å møte til frivillig mekling hos Riksmekleren og mener det ikke finnes en dekkende eksisterende avtale for området det er strid rundt. De viser til at NTF ønsker å gjøre den såkalte Rammeavtalen gjeldende – en avtale som vil gi registrerte havnearbeidere, som hyres inn fra Oslo losse- og lastekontor, fortrinnsrett til arbeidet som skal utføres.

Yilport mener denne avtalen inneholder et unntak fra fortrinnsretten. NTF bestrider at Yilport kan benytte seg av dette nå.

– Vi synes det er merkelig at de ikke er villige til å møte oss, drøfte med oss og se hva vi kan tilby. Vårt svar er da at boikotten iverksettes. På et eller annet tidspunkt må de forholde seg til oss, siden det er vi som forhandler på dette området i LO, sier Johnsen.