– Det er alltid et mål for en politiker å være godt kjent, og forhåpentligvis for noe bra. Når det er sagt føler jeg meg ikke som en veldig anonym politiker, men jeg kan helt sikkert bli enda bedre til å profilere regjeringens politikk, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Tre av fire vet ikke hvem som er kunnskapsminister

Bare én av fire spurte vet hvem som er kunnskapsminister i Norge, viser en undersøkelse som Sentio har utført for Norsk studentorganisasjon (NSO) og nettavisen Khrono.

26 prosent av de spurte svarte som korrekt er, at Torbjørn Røe Isaksen (H) er kunnskapsminister. Det store flertallet er kunnskapsløse om hvem som sitter i denne statsrådsstillingen, viser undersøkelsen som er gjengitt i Khrono.

– Altfor få vet hvem som er kunnskapsminister: Vi skulle ønske han var mer profilert, for det hadde betydd at kunnskapsfeltet også var viktigere, sier NSO-leder Anders Kvernmo Langset.

Forskerforbundets leder Petter Aaslestad mener på sin side at det lave tallet på riktige svar handler vel så mye om lav politisk kunnskap blant folk.

Statsråden selv synes ikke han fremstår som anonym.

– Det er alltid et mål for en politiker å være godt kjent, og forhåpentligvis for noe bra. Når det er sagt føler jeg meg ikke som en veldig anonym politiker, men jeg kan helt sikkert bli enda bedre til å profilere regjeringens politikk, sier Isaksen.

15 prosent av dem som er under 30 år, svarer rett på spørsmål om hvem kunnskapsministeren er. Fordelt på partipreferanse vet 28 prosent av Høyres velgere hvem deres mann er, mens nesten halvparten av Venstre-velgerne, 44 prosent, svarer riktig.