Finansforbundet forsvarer arbeidsmiljøloven

Døgnåpne banker beviser at arbeidsmiljøloven er fleksibel nok. Det mener Finansforbundet, som er med på storstreiken mot regjeringen til uka.

Arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om å myke opp bestemmelsene for hvor mye vi kan jobbe og når, er overflødig, fremholder Finansforbundets leder Pål Adrian Hellman overfor NTB.

– Det er ikke så lenge siden bankene hadde ganske så begrensede åpningstider. I dag tilbyr de sine tjenester 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Dette har vi fått til gjennom forhandlinger mellom partene, og innenfor dagens lovverk, sier Hellman.

– Noe av årsaken til at det er en villighet til å jobbe kveld, natt og helg er at timeprisen er høyere. Fleksibiliteten henger sammen med lønn og goder for dem som er på jobb, sier han.

– Raushet er en fordel for arbeidslivet. Når arbeidsgiverne har vilje og evne til å legge på attraktive godtgjørelser knyttet til ulempe, så gjør det noe positivt med de ansattes lojalitet og vilje til å stå på, sier han.

– Vi er ikke prinsipielt mot å se på lover og regelverk. Men det fordrer en bred dialog. Denne gangen har regjeringens evne til å lytte til oss som part, ikke vært helt til stede, sier Hellman.