LO-leder Gerd Kristiansen og Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

LO-lederen mener Eriksson skyver svake foran seg

LO-leder Gerd Kristiansen avviser kritikken fra Frp-statsråd Robert Eriksson (Frp) om at fagbevegelsen ikke har kommet med alternativer for å få flere i arbeid.

– Alle er enige om at det er en hovedoppgave å få flere i arbeid. Men problemet med Eriksson er at han skyver utsatte grupper foran seg i sin iver etter å liberalisere arbeidsmiljøloven, sier Kristiansen til NTB.

Forslaget om å gi arbeidsgiverne utvidet adgang til midlertidige ansettelser er et av punktene i Erikssons reform av arbeidsmiljøloven som har fått fagbevegelsen til å rase. Kommende uke skal motstanden vises gjennom en to timer lang politisk streik.

– Det mener jeg helt ærlig og oppriktig, sa statsråden under en konferanse i regi av Unio tidligere denne uka.

Om fagbevegelsens protester sa han:

– Min utfordring blir å spørre hva som er deres forslag til hvordan de som står utenfor arbeidslivet, kan få seg en jobb.

– Også personer i utsatte grupper må ha et anstendig og ryddig arbeidsliv å gå inn i. Ellers blir de kasteballer og har liten sjanse for varig fotfeste, sier hun.

LO advarer mot at vi går mot et A og et B-lag i arbeidslivet.

– Personer som står langt fra arbeidsmarkedet trenger spesielle tiltak, ikke en økning i antall midlertidige jobber – som vi faktisk har 200.000 av allerede, sier hun.

– Bedre utdanning og et løft for yrkesopplæringen. Kortere ventetid for arbeidsmarkedstiltak. Sikre nødvendige ressurser til Nav, mer arbeidstrening i vanlige bedrifter, lønnstilskudd og arbeidsformidling for unge. Flere tiltak mot diskriminering, styrke IA-avtalen for å hindre utstøting, og ikke minst – forsvar av dagens arbeidsmiljølov.