Illustrasjon: Rambøll

Rambøll bak avfallsanlegg i Trondheim

Om ett år står det nye avfallsanlegget på Heggstadmoen i Trondheim klart. Rambøll har planlagt det nye, effektive anlegget.

Det skriver Rambøll i en pressemelding på sine nettsider.

– Kapasiteten økes kraftig, og vi vil kunne ønske 200.000 besøkende i året velkommen, sier prosjektleder Rolf Brobak i Trondheim Renholdsverk i pressemeldingen.

Rambøll skriver i meldingen at det selv om det gamle anlegget er dimensjonert for 40.000 besøk, var det omtrent 120.000 mennesker som brukte det i fjor. Rambøll har tatt hånd om logistikk, layout og dimensjonering i det nye anlegget, og har også ansvaret for prosjektering og byggeledelse.

– Rambøll er i front på avfallsanlegg. Dette er kompetanse som vi har ervervet oss selv og som vi ikke har lært av andre, sier Roald Lysvand i Rambøll.

Med dagens løsning må publikum først kjøre igjennom gjenvinningsanlegget for å kaste alt som skal i containere for gjenvinning. Deretter må man kjøre en ekstra sløyfe for å veie og betale for restavfall. Det blir det nå slutt på.

 På det nye anlegget skal mottaket for gratis og betalt avfall samles på samme område. Når anlegget står klart, skal alle biler kjøre inn ett sted. Det legges opp til selvbetjening med automatiske betalingskortløsninger.