Presisering av krav til sertifisering og CE-merking av stålkonstruksjoner

Norsk Stålforbund kommer her med en presisering vedrørende krav til sertifisering og CE-merking av stålkonstruksjoner ihht NS-EN 1090-1.


- Dersom en underentreprenør (f. eks. en stål- og fasadeentreprenør) ikke selv fabrikkerer stålkonstruksjonene men bestiller de fra et stålverksted, så er det ikke krav til at underentreprenøren må være sertifisert. Det er stålverkstedet (produsenten) som tilvirker stålkonstruksjonene, som må være sertifisert mot NS-EN 1090-1, og som må CE-merke stålkonstruksjonene (enten alle komponenter eller hele byggesett, sier Kjetil Myhre, daglig leder i Norsk Stålforbund.

Det skal ikke værekrav til at underentreprenør eller montasjefirma må være sertifisert mot NS-EN 1090-1 for montasjearbeider.

- Det er dog krav til at montør oppfyller kravene til utførelse ihht respektiv utførelsesklasse i NS-EN 1090-2, herunder krav til personellkompetanse (sveisekoordinator, godkjente sveisere), kvalifiserte sveiseprosedyrer, sveiseplan, montasjeplan, kontrollplan og så videre, legger Myhre til.