Seminar om grønne bygg

StedOslo, Norge
ArrangørMiljødepartementet og Undervisningsbygg
Fra02.02.2015
Til02.02.2015
TidspunktStart mandag kl 10.30

Lønnsomt, pent og miljøvennlig – Miljødirektoratet og Undervisningsbygg har flyttet inn i et av Norges mest miljøvennlige bygg. Besøk oss og hør hvorfor hele byggenæringen bør tenke grønt.

I høst flyttet 600 ansatte fra Miljødirektoratet og Undervisningsbygg inn i totalrenoverte lokaler i Grensesvingen 7 på Helsfyr i Oslo.

Nå ønsker vi å vise frem vår fantastiske, nye arbeidsplass og inviterer til seminar om grønne bygg mandag 2. februar 2015.

Vi vil få frem hva man kan oppnå om man stiller høye miljøkrav. I tillegg vil vi vise at grønne bygg både er vakre og lønnsomme.

Foredragsholdere er klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), Erling Dokk Holm, førsteamanuensis og dekan ved Markedshøyskolen, Kari Sandberg, administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), Marius Holm, leder i Miljøstiftelsen Zero.

Satte standarden

Målet med renoveringen av Grensesvingen 7 var klar fra starten: Et miljødirektorat skulle feie for egen dør. Vi vil lede an for at miljøhensyn veier tungt når det offentlige gjør store investeringer.

Resultatet er det første, store rehabiliteringsprosjektet i Norge som oppnådde «Excellent» i BREEAM-NOR for kontorbygg i design- og prosjekteringsfasen. BREEAM-metoden er Europas ledende verktøy for miljøklassifisering.

Grensesvingen 7 er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, et program opprettet av Oslo, Bærum, Asker og Drammen for utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy kvalitet.

Gjennom strenge miljøkrav har vi drevet byggebransjen i riktig retning og vært med på å sette standarden for grønne bygg i Norge. Dette bekreftes av Norwegian Green Building Council.

Samtidig ønsker vi at næringen, offentlige etater, beslutningstakere og organisasjoner skal gjøre samme erkjennelse som oss: Miljøbygg er ikke bare klimavennlig, de både lønner seg og ser bra ut! Miljødirektoratet mener dette er de beste insentivene for et grønt skifte i byggenæringen.

Seminar og lunsj

Seminaret mandag åpnes med klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), Hallstein Bjercke, byråd for kultur og næring (V), Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet, Rigmor Hansen, administrerende direktør for Undervisningsbygg og Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal.

Deretter blir det seminar med påfølgende lunsj i vårt nye konferansesenter. Seminaret blir strømmet på Miljødirektoratet.no.

Program og påmelding