Totalt 16 aktuelle tilbydere deltok på befaringen. Her fra Otrøya. (Foto: Statens vegvesen)

Mange på tilbudsbefaring for E39 Vik-Julbøen

Onsdag 14.januar møttes interesserte entreprenører på gjestekaia i Molde for tilbudsbefaring for kjerneboring under Romsdalsfjorden.

Totalt deltok 16 aktuelle tilbydere fra Norge, Sverige og Tyskland på befaringen. Før jul utlyste Statens vegvesen tilbudsgrunnlaget for Norges lengste kjerneboring. Kjerneboringen er grunnundersøkelser for den 15,5 kilometer lange tunnelen mellom Otrøya og Vik.

Molde brann og redning fraktet deltakerne med båt til de tre borestedene. Befaringen startet på Otrøya før turen gikk videre til øya Tautra og til slutt Bolungneset i Vestnes. Det skal totalt bores fire hull under Romsdalsfjorden, to fra Tautra, ett fra Otrøya og ett fra Bolungneset. Værgudene spilte på lag og det ble en fin tur på Romsdalsfjorden.

Befaringen ble avsluttet med presentasjoner fra prosjektleder Harald Inge Johnsen, ingeniørgeolog Torkild Åndal og Rune Lindhjem fra Devico.

Etter ønske fra entreprenørene ble fristen for å levere inn tilbud utsatt en uke til 6. februar.

- Kjerneboringen er en utfordrende jobb. Det er en del infrastruktur som må på plass på borestedene, forteller prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Kjerneboringen skal starte opp til påske og pågå i ca. ett år.