Knut Jørgensen tar med seg 30 års erfaring i nøkkelposisjoner innen bygg- og anleggsbransjen når han nå begynner i Statsbygg. Foto: Øystein Solvang/Statsbygg

Knut Jørgensen blir prosjektdirektør for regjeringskvartalet

Knut Jørgensen, som nå leder Barcode-utbyggingen, blir prosjektdirektør for det nye regjeringskvartalet. - Jeg gleder meg til å lede det viktigste byggeprosjektet i Norge framover, sier han.

56-åringen har ledet store bygge- og anleggsprosjekter både i sin nåværende jobb i Vedal AS og tidligere i Jernbaneverket. Det omfatter blant annet Barcode, utbygging av Østfoldbanen og dobbeltspor mellom Skøyen og Asker.

Nå får Jørgensen ansvar for det viktige arbeidet med å planlegge, prosjektere, bygge, ferdigstille og overlevere et nytt regjeringskvartal.

- Knut Jørgensen har både hatt ansvar for noen av de mest kompliserte offentlige prosjektene innen samferdsel, og han har ledet en av landets største byutviklingsprosjekter i Bjørvika i Oslo. Det er veldig få som har en slik bredde i kompetansen, og jeg er glad for at vi har fått tak i den beste, sier Harald V. Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

Først om åtte til ti år står det nye regjeringskvartalet klar, men planlegging har allerede pågått ett år. Seks konsulentteam har startet arbeidet med å se på hvordan det nye regjeringskvartalet kan utformes, og S-blokken er revet.

- Selv om selve byggingen ligger et stykke fram i tid, har det vært viktig å få på plass en prosjektdirektør allerede nå. Det er viktig at prosjektdirektøren kommer inn tidlig i prosessen for å sørge for kontinuitet, god gjennomføring og sikre det viktige arbeidet i tidligfasen, sier Nikolaisen.

Knut Jørgensen tar med seg 30 års erfaring i nøkkelposisjoner innen bygg- og anleggsbransjen når han nå begynner i Statsbygg.

- Dette er en jobb som ikke er blitt gjort før. Å lede arbeidet med det nye regjeringskvartalet blir utrolig spennende og krevende. Jeg oppfatter Statsbygg som en veldig kompetent organisasjon med de beste forutsetningene for å lykkes, sier Jørgensen.

Han begynner i Statsbygg 1. juni.