Hans Halse (f.v.) og Thomas Rognø Trosten (fra Veidekke Entreprenør), Herman Engesgaar (fra Veidekke Eiendom).

Veidekkes HMS-pris til Marienfrydprosjektet i Oslo

Veidekkes HMS pris for 2014 ble i kveld tildelt byggeprosjekt Marienfryd på Ensjø i Oslo.

- Prosjektet har gjennom tidlig og grundig planlegging oppnådd forutsigbar og sikker produksjon. De har satt en standard for ekstrem ryddighet på byggeplassen og høy sikkerhetstilstand, sa konsernsjef Arne Giske ved prisutdelingen i Stockholm.

Mellom Lille Tøyen Hageby og Tiedemannsparken på Ensjø ligger Veidekkes boligprosjekt Marienfryd. Byggearbeidene startet i 2011, og nå bygges det sjette og siste byggetrinnet med de siste av totalt 380 boliger. Prosjektet er utviklet av Veidekke Eiendom og består av 10 bygninger inkludert det tidligere hovedkontoret til Narvesen.

Det er byggetrinn fem på Marienfryd som ble nominert til og vant Veidekkes HMS pris. Dette byggetrinnet består av 50 boliger, parkeringskjeller og en barnehage. Produksjonen er gjennomført av Veidekkes egne fagarbeidere på forskaling, tømmer og mur. Prosjektet oppnådde null skader med fravær i løpet av 40.000 arbeidstimer, og scoret høyt på trivselsundersøkelser for de ansatte i prosjektet.

Juryen trakk også frem i sin begrunnelse at det ble oppnådd en meget god sikkerhetstilstand blant annet ved tekniske valg som tette rekkverk, skallvegger for å unngå arbeid mot graveskråning, tiltak for å redusere arbeid med krum rygg, tak over tak for å redusere arbeid med fuktige konstruksjoner på vinterstid samt god planlegging for levering og logistikk for å unngå rygging som alltid er en risiko.

Konserndirektør Hege S. Dillner (f.v.), Hans Halse og Thomas Rognø Trosten (fra Entreprenør), Herman Engesgaar (fra Eiendom) og konsernsjef Arne Giske.