Nytt løp for Væretunnelen planlegges på sørsiden av dagens løp. Ill. Statens vegvesen

Informasjonsmøte om E6 Ranheim - Værnes

Firefelts E6 med doble tunnelløp planlegges mellom Trondheim og Stjørdal. 28. januar vil Statens vegvesen informere om første delstrekning med Væretunnelen.

Planarbeidet for første delstrekning E6 Reppe - Reitan, ved avkjøring til Storsand, har pågått ett års tid. I møtet vil Statens vegvesen orientere om forslaget til reguleringsplan med tilhørende vegløsninger og begrunnelser for de løsningene som er valgt. Anleggsstart er tidligst 2018, avhengig av politiske prioriteringer.

Møtet blir arrangert 28. januar 2015 kl.1800 - 2000 på Malvik videregående skole.

- Dette er en positiv planprosess som involverer mange berørte. Folk har vært ivrig, og kommet med mange konstruktive og gode innspill tidlig i prosessen. Vi håper de vil komme å se forslaget til reguleringsplanen de har medvirket i, sier planprosjektleder Torstein Ryeng i Statens vegvesen. Forslag til planbeskrivelse kan lastes ned under artikkelen.

På møtet blir det også informert om tunnelutbedring som skal skje i år. 200 riksvegtunneler i Norge skal utbedres for å fylle kravene i EU's tunnelsikkerhetsforskrift innen 2019. På grunn av usikker tidshorisont på doble løp må det gjøres relativt mye på overvåkning nå. Mer omfattende oppgradering skal gjøres når nye tunnelløp er ferdig, og trafikken kan gå der mens de gamle oppgraderes.