Tokerud skole.Munkerud skole.

Tre passivhusskoler i Oslo til 2016

Undervisningsbygg i Oslo bygger tre skoler i passivhusstandard til åpning i 2016.

Det skriver Undervisningsbygg i en pressemelding på byrånettsiden mynewsdesk.com.

Flere nye Oslo-skoler skal, ifølge pressemeldingen, åpnes i 2016, og tre av disse bygges som passivhus. Disse er Munkerud, Tokerud og Fernanda Nissens skole.

Munkerud

Den eksisterende skolen på Munkerud ble revet sommeren 2014, og arbeidet med å reise et helt nytt skolebygg er nå i gang. Skolen som nå etableres er en 1-7 skole, med plass til 840 elever på over 9.000 kvadratmeter. Nybygget reises som passivhus, og det skal i tillegg etableres et eget geovarmeanlegg som sikrer bærekraftig forsyning av energi til skolen, heter det i pressemeldingen.

Tokerud

Også på Tokerud i bydel Stovner er den eksisterende skolen revet, og arbeidet med å reise en ny skole ble igangsatt høsten 2014.

Bygget reises i passivhusstandard, med et totalareal på omtrent 7.000 kvadratmeter med plass til 540 elever fra 8. til 10. trinn. Prosjektet ferdigstilles til skolestart 2016.

Fernanda Nissens skole

I Sandakerveien, med nærhet til Nydalen T-banestasjon, etablerer Undervisningsbygg en ny barneskole. Skolen vil ha kapasitet til 840 elever over 9.750 kvadratmeter, og skal ferdigstilles til skolestart 2016.

Bygget vil gå over tre etasjer med teglfasade, men med et stort innslag av glass i 1. etasje. På innsiden velges materialer som er tilpasset prosjektets miljøkrav, samtidig som disse skal være robuste og inneha lave vedlikeholdskostnader. Skolen reises også etter passivhusstandard, skriver Undervisningsbygg.