Daglig leder i Ruteretur, Sverre Valde, sier at selskapet jobber kontinuerlig med å fange opp gratispassasjerer som ikke betaler vederlag og bryter regelverket.

Ruteretur blir med i StartBANK

Produsenter og importører av vinduer og isolerglass er pålagt å være deltaker i Ruteretur AS, det eneste godkjente returselskapet for PCB-ruter. Brukere av StartBANK kan nå kontrollere om vindu- og isolerglasselger følger dette kravet.

Carsten Krøger (Foto: Tore Halvorsen)

– Avfallsforskriften stiller krav om at alle som produserer eller

importer isolerglassruter og produkter med isolerglassruter skal sørge for en tilfredsstillende avfallshåndtering av PCB-ruter. PCB-ruter er isolerglassruter som ble produsert på 60- og 70-tallet, disse er ofte farlig avfall på grunn av PCB i fuglelimet. Produsenter og importører av isolerglass ivaretar sine forpliktelser ved å betale inn et vederlag til Ruteretur. Ruteretur er et nonprofit selskap som ble opprettet av bransjen selv i 2002, heter det i en pressemelding fra selskapene.

Daglig leder i Ruteretur, Sverre Valde, sier at selskapet jobber kontinuerlig med å fange opp gratispassasjerer som ikke betaler vederlag og bryter regelverket.

– Det at vi nå er inne hos StartBANK er et viktig tiltak i kampen mot de som bryter regelverket. Her har Ruteretur og StartBANK så absolutt felles interesser og vi er veldig fornøyd med at vi nå er den del av StartBANK, sier Valde.

– Målet med StartBANK er å forenkle evaluering, validering og innsamling av data på samarbeidspartnere derfor er vi glade for å kunne knytte til oss relevante bransjeregistre som Ruteretur, sier Carsten Krøger, Sector Manager i StartBANK.