Tore Bakke er ny administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Katrine Lunke / Bravida

Ny direktør i Bravida Norge

Tidligere regionsdirektør i Bravida Norge, Tore Bakke, tar over som administrerende direktør for hele den norske virksomheten.

Det skriver Bravida i en pressemelding onsdag.

Tore Bakke overtar ansvaret for rundt 2.400 medarbeidere, mer enn 2,6 milliarder i omsetning og 41 avdelinger fordelt på 25 lokasjoner når han nå tiltrer som administrerende direktør i Bravida Norge, skriver den tekniske installasjonsspesialisten i pressemeldingen.

Bakke kommer fra stillingen som regionsdirektør i bedriften.

– Jeg er glad for tilliten jeg har fått. Bravida er svært godt posisjonert i Norge, med vår ledende posisjon innen tekniske installasjoner. Det gjør at jeg ser frem til å utvikle dette selskapet videre sammen med ledergruppen, som jeg allerede kjenner godt, og dyktige medarbeidere over hele landet, sier Bakke.

Han har gått gradene i elektrobransjen. Han startet som lærling og ble etterhvert bas i det Siemens-eide installasjonsselskapet Alf H. Andersen. Etter teknisk fagskole og to år på BI ble han faglig leder i selskapet, deretter daglig leder. Han overtok som leder for Oslo og Akershus i Siemens Installasjon i 2006. Da denne virksomheten ble kjøpt opp av Bravida i 2009, ble han utnevnt til regionsdirektør. Han overtar rollen som administrerende direktør etter Mattias Johansson som tiltrådte som konsernsjef i Bravida 1. januar.

– Jeg får en god start ved at jeg aktivt har arbeidet med vår strategi, og i tillegg har en konsernsjef som kjenner Norge svært godt. Samtidig møter vi hver dag et marked som krever at vi blir mer effektive og leverer raskere. Bravida er godt rustet til å takle endringene i markedet, sier Tore Bakke.

Tore Bakke tiltrer stillingen som administrerende direktør med umiddelbar virkning. Arbeidet med å rekruttere arvtakeren til Bakke som regionsdirektør for Bravidas Region Øst er, ifølge pressemeldingen, allerede startet.