Programkomiteen øverst fra venstre: Lene Jønsson – EBA (leder av programkomitéen , Marie Halvorsen – Jernbaneverket, Egil Skavang – Arkitektbedriftene i Norge, Jan Erik Lien – Statens vegvesen, Stig Magnar Løvås – Arbeidstilsynet, Stina Kiil – RIF/Muliconsult, Heine Nilsen, Fellesforbundet, Helge Haukland, Arbeidsmandsforbundet, Knut Farholm – Statsbygg og Roar Skjetne – BNL.). Kjetil Rammen – EBA/Betonmast, Finn Bangsund – MEF og Wenche Johannesen – Forsvarsbygg var ikke til stede da bildet ble tatt.

I gang med planlegging av HMS-konferansen 2015

Under fjorårets HMS-konferanse ble HMS-charteret med mål og visjoner presentert. I år skal man løfte frem konkrete resultater fra arbeidet som er gjort så langt.

Arrangementet vil finne sted på Clarion Hotel Oslo Airport 28.-29. oktober 2015.

- Charteret vil også være tema på årets konferanse, men i år blir det viktig å presentere resultater av de tiltakene som er igangsatt, og vise frem noen gode verktøy og metoder for å forbedre HMS-arbeidet i alle ledd, sier Lene Jønsson i EBA, som leder programkomiteens arbeid. Konferansen vil også legge vekt på å formidle gode og praktiske HMS-løsninger.

Konferansen er blitt en viktig møteplass for alle som er opptatt av HMS i næringen. Målgruppen spenner fra arkitekt til verneombud.

– Det er viktig med ledelse og visjoner, men det viktigste er å tilgjengeliggjøre verktøy og erfaringer som faktisk fungerer og som bidrar til bedre helse, miljø og sikkerhet ute i prosjektene, sier Lene Jønsson.

– Vi må sette søkelyset på utfordringer folk kjenner seg igjen i, og presentere gode historier, metoder og verktøy som andre kan lære av og ta i bruk. Kommunikasjon og språk ute på prosjektene vil også prege konferanseprogrammet, sier hun.

Programkomiteen er nå i full gang med å planlegge HMS-konferansen 2015 og i år er også Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) og Arkitektbedriftene kommet med i komiteen. I tillegg er Fellesforbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund, Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA), Byggenæringens Landsforening (BNL), Maskinentreprenørenes forbund (MEF), Arbeidstilsynet, Statsbygg, Forsvarsbygg, Statens vegvesen og Jernbaneverket med som tidligere år.