Illustrasjonsfoto.

Kværner-kontrakt på 2 milliarder kroner

Kværner har signert en avtale om levering av understell til en plattform på Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten er verdt nærmere 2 milliarder kroner.

Signering av den endelige avtalen tirsdag kom etter at Statoil, på vegne av Johan Sverdrup-partnerne, i juni i fjor signerte en intensjonsavtale med Kværner om levering av stålunderstell til plattformen.

Kværners konsernsjef Jan Arve Haugan betegner overgangen fra intensjonsavtale til signert kontrakt som en milepæl.

– Johan Sverdrup vil være det største industriprosjektet i Norge i flere tiår. Derfor vil det gi en rekke viktige muligheter for kontrakter i hele industrien i mange år framover. Dette er et viktig bidrag i en overgangsperiode der sektoren opplever redusert aktivitet for andre prosjekter, sier Haugan.

Plattformen skal leveres sommeren 2017. Ingeniørarbeidet har nå startet ved Kværners kontorer i Oslo. Kværner Verdal, tidligere kjent som Aker Verdal, skal bygge plattformen. På det meste skal 350 Kværner-ansatte være involvert i prosjektet. I tillegg blir rundt 1.000 personer i leverandør- og servicebedrifter trukket inn i arbeidet.

Johan Sverdrup vil stå for 25 prosent av samlet produksjon på norsk sokkel, opplyser Statoil. Planlagt oppstart er i 2019. (©NTB)