VG: Anbefaler to Oslo-Bergen-strekninger

Statens vegvesen vil anbefale to veistrekninger mellom Oslo og Bergen. Vinnerne er trolig E134 over Haukeli, og Riksvei 7 og 52 via Hemsedal og Lærdal, hvis man skal tro VG.

Onsdag vil Statens vegvesen overlevere «Utredning om forbindelser mellom Østlandet og Vestlandet» til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. I forbindelse med overleveringen vil Vegvesenet presentere sine anbefalinger til veiforbindelse mellom Norges to største byer.

VG skriver i en artikkel på sine nettsider at disse anbefalingene trolig er E134 over Haukeli, og Riksvei 7 og 52 via Hemsedal og Lærdal, én dag før fasiten kommer.

Ifølge anonyme kilder som VG har snakket med, vil Statens vegvesen anbefale at E134 gjennom Buskerud og Telemark, over Haukeli og til Odda som et av to beste alternativer, og at strekningen rustes opp til å bli en robust helårsvei.

Det er aktuelt, ifølge VGs kilder, å legge veien i tunnel for å komme under de mest værutsatte strekningene.

I tillegg vil Vegvesenet trolig peke på Riksvei 7 og 52 gjennom Hallingdal, over Hemsedalsfjellet og ned til Lærdal, som den andre fjellovergangen det skal satses på.

Hvis det er hold i VGs opplysninger, vil strekningene E16 gjennom Valdres og over Filefjell, og Riksvei 7 over Hardangervidda dermed nedprioriteres.

Bygg.no vil følge onsdagens pressekonferanse, og komme med det endelige svaret.