Grove Knutsen skiller ut lifter, maskiner og servicedelen i et nytt selskap. Fra venstre salgs leder Bent E. Schjønnesen-Nygaard, daglig leder Truels Gedde og faglig serviceleder Bjørn-Erik Knudsen.

Grove Knutsen etablerer datterselskap

Med datterselskapet Alturo, skiller Grove Knutsen AS ut lift- og maskindelen fra firmaet.

Samtidig ansettes en servicetekniker, og formålet er å bygge opp en sakkyndig virksomhet som skal stå for service, deler og salg av lifter og andre maskiner.

– Det er en stor etterspørsel etter serviceoppdrag. Dessuten stiller utleiebransjen krav om at vi leverer servicetjenesten. I og med at Grove Knutsen driver med grossistvirksomhet, er det dessuten vanskelig å kombinere dette med kapitalvaresalg, sier produktansvarlig Lift Bent E. Schjønnesen-Nygaard i Grove Knutsen til Byggeindustrien. Han blir salgsleder i det nye selskapet som starter opp 1. februar.

Stort behov

Han forteller at salget av nye maskiner har eskalert.

– Behovet for et eget serviceapparat med faglig kompetanse er derfor stort, sier daglig leder Truels Gedde i Grove Knutsen. Han forteller at selskapet har et eget apparat for sikkerhet forbundet med jobb i høyden.

– Vi tar HMS veldig på alvor, understreker Gedde.

Maskinregister

Det nye selskapet skal for øvrig bygge opp et maskinregister hvor blant annet utgifter, fortjeneste og service blir loggført for hver enkelt maskin og lift.

Bjørn-Erik Knudsen er ansatt som faglig serviceleder i det nye selskapet.

– Jeg har drevet med service og sakkyndig virksomhet av trucker og lifter, og har blant andre hatt SAS, TCR og Akershus Utleie som noen av oppdragsgiverne mine, sier Knudsen.

Grove Knutsen AS ble etablert i 1946, og har drevet med stiger og stillaser siden 60-tallet. For to år siden begynte firmaet også med lifter som et segment.

– Jeg og Bjørn-Erik kommer til å jobbe tett sammen opp mot kundene våre, sier Schjønnesen-Nygaard.