Fra uteområdene ved St. Olavs hospital i Trondheim.Foto: Svanhild Blakstad

Prestisjepris til St. Olav

St. Olavs Hospital er tildelt Bolig- og Byplanprisen for 2014.

Juryen setter pris på at sykehuset har skapt en ny bydel og bidratt til kompakt byutvikling, skriver Adresseavisen.

I sin begrunnelse skriver juryen «at i tillegg til den sentrale plasseringen er den valgte bygningsstrukturen, med en oppbrytning av sykehusets avdelinger i en tydelig bystruktur, prosjektets store styrke.»

- Det har vært en lang reise etter at planleggingen og diskusjonen startet i 1989. Nå har vi fått et av Europas mest moderne sykehus. Vi har også skapt en ny bydel, sa administrerende direktør Nils Kvernmo da han mottok prisen fra Norsk Bolig og Byplanforening.

I tillegg til heder og ære innebærer prisen 100.000 kroner til sykehusets avdeling for barn og ungdom.

Vil samle universitetsmiljøet

Prisen går både til sykehuset, til Sør-Trøndelag fylkeskommune, til Helsebygg Midt-Norge og til arkitektkontor og rådgivere som har planlagt det hele: Nordic – Office of Architecture, Hjellnes Cowi, Niels Torp Arkitekter og Ernst & Young.

Dekan ved Det medisinske fakultet på NTNU sa at det som har skjedd hittil, bare er starten. Han og flere andre som hadde ordet, ønsker seg en samling av hele universitetsmiljøet i nærheten av St.Olavs Hospital.

Nytt selskap

Bjørn Remen, sjef i Helsebygg Midt-Norge, fortalte om det nye nasjonale selskapet Sykehusdrift som har mange oppgaver foranseg. Etter 260.000 kvadratmeter sykehusbygging på Øya, venter flere oppdrag omkring i landet, skriver avisen.