Veidekke utvider kjøpesenter i Harstad

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS har fått i oppdrag av Coop Nords datterselskap Verkstedveien Eiendom AS å utvide Sjøkanten Senter i Harstad.

Oppdraget innebærer oppføring av 19.600 m 2 nye butikklokaler og et nytt parkeringshus på 7.400 m 2 . Kontrakten har en verdi på 163 millioner kroner ekskl. mva.

Butikkarealet i Sjøkanten Senter skal utvides med nesten 20.000 m² over to plan. Block Berge Bygg skal levere et lukket råbygg med heiser og rulletrapper samt nytt parkeringshus over tre plan. Verkstedveien Eiendom skal i tillegg ruste opp eksisterende senter i forbindelse med utvidelsen slik at senteret vil fremstå som helhetlig, moderne og fremtidsrettet.

Råbygget fra Block Berge Bygg leveres med prefabrikkert gulv på grunn og betongelementer i sin helhet. Fasadene leveres i sort slipt larvikitt og hvit prikkmeislet betong. Det valgte byggesystemet gir store fordeler med tanke på energi, tetthet og ikke minst byggetid.

- Vi er svært godt fornøyd med at Verkstedveien Eiendom har valgt Block Berge Bygg AS. Vi har lang erfaring og høy kompetanse i å gjennomføre byggeprosjekter både på kjøpesentre og parkerings­hus. I samspill med byggherren har vi fått brukt vår kunnskap på utvikling og bygging med industriell forutsetning for å optimalisere hele byggeprosessen. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene i Harstad, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

Byggearbeidene starter i begynnelsen av februar og skal være ferdige i mai 2016.