Fra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliFra åpningen av Arkitekturbiennalen i Venezia. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Lovprist arkitekturutstilling kommer hjem

Nasjonalmuseets utstilling fra Arkitekturbiennalen i Venezia er tilbake i Norge. Nå kan man se det hyllede norske bidraget til «verdens viktigste arkitekturutstilling» i Oslo.

Det skriver Nasjonalmuseet i en pressemelding på byrånettsiden mynewsdesk.com.

Nasjonalmuseets utstilling i Den nordiske paviljongen under Arkitekturbiennalen i Venezia 2014 ble, ifølge pressemeldingen, sett av 200.000 mennesker, og har høstet lovord internasjonalt.

Nyheter på Nasjonalmuseet

Hele den norske Venezia-utstillingen presenteres i sin helhet i Nasjonalmuseet.

Nytt i visningen er muligheten til å studere flere av arkitekt Karl Henrik Nøstviks tegninger – også i originalformat, skriver Nasjonalmuseet. Nøstvik var arkitekten bak blant annet Kenyatta International Conference Centre i Nairobi, og en av få arkitekter fra perioden med et bevart etterlatt arkiv.

Uutforsket felt i arkitekturhistorien

Utstillingen «Forms of Freedom» undersøker og dokumenterer hvordan moderne nordisk arkitektur inngikk som en vesentlig del av nordisk bistand i det østlige Afrika på 1960- og 70-tallet. Denne arkitekturen er, ifølge Nasjonalmuseet, et hittil uutforsket og udokumentert felt i nordisk og internasjonal arkitekturhistorie. Frigjøringen av Tanzania, Kenya og Zambia på 1960-tallet sammenfalt med opprettingen av statlig bistand i Norden. Kontakten mellom de nordiske sosialdemokratiene og de nye afrikanske sosialistiske statene var sterk og preget av gjensidig utviklingsoptimisme.

Se utstillingen «Forms of Freedom» sine nettsider her.