Tiltalt for uaktsomt heleri - Alliero: Vi har ikke gjort noe feil

Politiet retter nå innsatsen mot aktører som etter deres mening har brukt useriøse underleverandører. Aftenposten skriver søndag at entreprenøren Alliero AS er tiltalt for uaktsomt heleri.

Dette fordi de etter politiets mening har bidratt til å skjule bruk av svart arbeidskraft hos underleverandøren.

Avisen skriver at Alliero i første omgang ble ilagt en bot på 300.000 kroner og inndragning av 1,9 millioner kroner, men selskapet har ikke vedtatt boten og inndragning, og saken skal derfor opp i Oslo tingrett 20. april.

- Vi setter pris på at politiet slår ned på arbeidslivskriminalitet. Det er i alle seriøse aktører interesse å få luket ut kriminelle aktører, men i saken mot Alliero har politiet ikke truffet, sier styreleder Bjørn Erik Reinseth i Alliero Holding AS til Byggeindustrien.

Saken det gjelder omhandler firmaet Bon Bygg, som Alliero har brukt som underleverandør. Politiet mener de har funnet hvitvasking av 25 millioner kroner i dette firmaet, og etter det Aftenposten har kartlagt skal det dreie seg om rundt 30 selskaper som er knyttet til dette nettverket.

- Vi mener vi ikke har gjort noe feil og har fulgt regelverket. Derfor har vi ikke godtatt forelegg og inndragning. Denne saken vil vi fronte i retten, sier Reinseth til Aftenposten.

Reinseth sier de har fulgt rutinene for sjekk av underleverandører ved å innhente skatteattest, momsattest og firmaattest, samt at det har sjekket grønne kort, timelister og arbeidskontrakter kontrollert. Han sier dette selskapet er sjekket av dem flere ganger uten at de har funnet noe å utsette.

- Hvis vi finner avvik, tar vi kontakt med den aktuelle leverandøren, og holder også tilbake penger hvis vi ikke får tilfredsstillende dokumentasjon fra selskapet. Det gjorde vi også med Bon bygg en periode. Men vi er avhengige av å kunne stole på offentlige opplysninger. Hvis kriminelle handlinger skjer som en konsekvens av svakheter i det offentlige systemet, kan ikke vi klandres. Det kan ikke forlanges at vi skal gå ut over vanlig kontroll. Vi føler oss litt maktesløse, utdyper styreleder Reinseth overfor Aftenposten.

Reinseth sier til Byggeindustrien at de er en seriøs håndverkerbedrift med ca. 300 egne ansatte.

- I hovedsak utføres arbeid av våre egne ansatte for å sikre best mulig kontroll med leveransene, sier han.

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen mener Alliero burde ha vært klar over at det i leddene under foregikk ulovligheter.