Administrerende direktør

Norsk Treteknisk Institutt (Treteknisk) ble etablert i 1949 som et bransjeforskningsinstitutt for treindustrien i Norge og er en frittstående forskningsforening som eies av ca. 130 medlemsbedrifter. Treteknisk fremmer medlemsbedriftenes lønnsomhet gjennom forskning, utvikling og rådgivning, kontroll og sertifiseringstjenester. Instituttet er på utvalgte områder i den internasjonale forskningsfronten og arbeider med nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter.

Sentralt står målrettet arbeid med FoU-prosjekter for industrien. Nye rammebetingelser for forskning innebærer endret fokus i forhold til finansiering av FoU prosjekter med eller uten offentlig finansiering, og er et sentralt område å videreutvikle.

Treteknisk har kompetanse fra produksjon av trelast til anvendelse, behandling og bruk av tre i bygninger og andre konstruksjoner. Instituttets egne laboratorier på Gaustad dekker de viktigste fagområdene. Instituttet er akkreditert av NA etter ISO 17025 og har 35 medarbeidere.

FirmaBønes Virik for Norsk Treteknisk Institutt
FylkeOslo
Søknadsfrist08.02.2015

Ansvarsområder:

Treteknisk skal videreutvikles som forskningsinstitutt både kommersielt, organisatorisk og faglig. Instituttet skal være det ledende forskningsinstituttet for sine samarbeidspartnere i et marked i sterk endring.

Som administrerende direktør har du lyst, kompetanse og engasjement til å anvende din solide ledererfaring fra kunnskapsvirksomhet i omstilling – både organisatorisk og markedsmessig.

Du er forretningsmessig anlagt, ser muligheter og er dyktig på å bygge nettverk og skape allianser mellom forskning, forretning og ikke minst mellom mennesker og organisasjoner. Din økonomiske forståelse er god.

Forskningsinstituttet har behov for en engasjert administrerende direktør som vil få ansvaret for å lede og videreutvikle instituttet til beste for medlemmene i tråd med styrets strategi og selskapets virksomhetsplan. Treindustrien står midt i en spennende omstillingsprosess. Bransjen har behov for å styrke sin konkurransekraft og Treteknisk spiller en sentral rolle i dette viktige arbeidet.

Stillingen rapporterer til styrets leder. Den innebærer fullt budsjett- og resultatansvar. Du har overordnet lederansvar for 35 kollegaer. Ledergruppen består i dag av administrativ stab og avdelingsledere.

Kvalifikasjoner og egenskaper:

- Du har lyst, kompetanse og engasjement til å anvende din solide ledererfaring fra kunnskapsvirksomhet i omstilling – både organisatorisk og markedsmessig

- Du inspireres av å lede virksomheter som kombinerer kommersielt fokus med høy forskningskompetanse og kommunikasjon av kunnskap

- Du ser helheten godt, er ryddig og forutsigbar som leder og samarbeidspartner, og er vel vant til å lede og utvikle kunnskapsmedarbeidere og miljøer

- Du er forretningsmessig anlagt, ser muligheter og er dyktig på å bygge nettverk og skape allianser mellom forskning, forretning og ikke minst mellom mennesker og organisasjoner

- Din økonomiske forståelse er god, du er vant til å jobbe mot et styre, er strukturert og endringsorientert

- Du har høyere teknisk utdanning (gjerne PHD/MSc) eller annen relevant bakgrunn/erfaring

- Du behersker norsk og engelsk skriftlig og muntlig

Vi tilbyr:

Treindustrien, både i Norge og internasjonalt, er i en sterk utvikling, likeledes er mulighetene for anvendelse av tre som materiale. For å kunne tilpasse seg nye og endrede markedsmuligheter har forskning og utvikling for bransjen stor betydning. Treteknisk skal være en sentral spydspiss i dette.

Treteknisk er en kunnskapsorganisasjon med mange dyktige medarbeidere som du vil få anledning til å lede og utvikle videre. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og et spennende samarbeid med mange aktører i en bransje som har både utfordringer og potensiale.

Arbeidssted:

Oslo (Forskningsveien 3B).

En del reising må påregnes.

For ytterligere informasjon om stillingen, se www.bonesvirik.no eller kontakt Hedevig Stang Castberg: 952 29 860 eller Cathrine Sørensen 454 79 175 hos rekrutteringsselskapet Bønes Virik AS.

Søknadsfrist: 08.02.15

Vis flere stillinger: