Direktør for Anleggsdivisjonen i Isachsen, Anders Høiback (til venstre) med Østgård-eiere Vemund Østgård og Laila Lien, med de ansatte i Østgård Anlegg & Transport. Foto: Johan Peter Krauge

Østgård Anlegg & Transport inn i Isachsen

Anleggsentreprenøren Østgård Anlegg & Transport har gått inn i Isachsen Gruppen.

Det skriver Isachsen Gruppen i en pressemelding fredag.

Innlemmelsen av det Bagn-baserte selskapet i Isachsen-konsernet har virkning fra og med 1. januar i år, heter det i meldingen.

Direktør for Anleggsdivisjonen i Isachsen, Anders Høiback, uttaler i pressemeldingen at de to selskapene allerede kjenner hverandre godt, og at begge virksomheter har en arbeidskultur som passer sammen.

– Vi hadde et tett og godt samarbeid på oppdraget ny E16 Dølveseter-Bagn i 20013-2014, og i år jobber vi sammen på E6 Biri-Vingrom jobben. Østgård-folkene har en arbeidskultur vi kjenner oss igjen i. Her er det stå-på-vilje, fagstolthet og kvalitet hele veien, sier han i meldingen.

Daglig leder i Østgård Anlegg, Vemund Østgård, sier han kjenner seg igjen i det kollegaen sier.

– Dette er ett hundre prosent vinn-vinn for begge parter. For oss er det utelukkende positivt å bli en del av Isachsen-systemet. Vi får tilgang på mer kompetanse, jobbtilgangen blir mer forutsigbar, samt vi får et systemløft gjennom at vi får knyttet til oss gode administrative systemer. Samtidig får vi også utnyttet kapasiteten vår bedre; det er enklere å være mellomstor avdeling i et stort system, enn å drive selvstendig som noe midt i mellom liten og stor alene.

Konsernsjef Kent Jensen i Isachsen beskriver sammenslåingen som både viktig og riktig.

– Vi er glade for å kunne annonsere at Østgård Anlegg & Transport nå blir en del av Isachsen. Å skape vekst gjennom eksisterende samarbeidspartnere er en nærliggende strategi for oss. Ekstra gledelig er det når vi får muligheten til å bygge nye, fremtidige markedsandeler sammen med en så respektert og kraftfull aktør som Østgård Anlegg & Transport. Vårt geografiske nedslagsfelt blir nå ytterligere utvidet, og vi ser frem til å få et litt mer permanent brohode i regionen. Østgårds kontor forblir lokalisert i Bagn, og alle ansatte blir med videre. Begge deler har vært viktig for oss i denne prosessen, avslutter Jensen.

Østgård Anlegg & Transport omsatte i 2014 for omtrent 25. millioner, og har 15 ansatte. Dagens eiere, Vemund Østgård og Laila Lien, blir i forbindelse med sammenslåingen aksjonærer i Isachsen Gruppen.