<p>Snøhettas vinnerforslag av Le Mondes nye hovedkvarter i Paris. Illustrasjon: Snøhetta</p>Le Monde. Illustrasjon: SnøhettaLe Monde. Illustrasjon: Snøhetta

Snøhetta tegner mediehus i Paris

Snøhetta gir storavisen Le Monde ros for åpenhet og generøsitet i valget av bygning etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.


I konkurranse med en flere kjente arkitekter har Snøhetta vunnet oppdraget om å tegne nytt hovedkvarter Le Monde i Paris. Det er Dagens Næringsliv som melder dette.

– Le Monde-gruppen er et ikon i medieverdenen, og gruppens langvarige renommé for integritet og kvalitet er en målestokk for mediehus over hele verden. Snøhetta er stolte av å ha blitt valgt som arkitektpartner i utviklingen av det nye hovedkvarteret i Paris. Mediene er i utvikling, spesielt utvikles forholdet mellom lesere og mediebrukerne og produksjonen av innhold på ulike plattformer, sier direktør og grunnlegger av Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen til Dagens Næringsliv.

Terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo var et tema for Snøhetta før presentasjonen av det nye Le Monde-bygget. Trædal mener den franske storavisen har valgt en generøs, åpen og tilgjengelig modell.

– Diskusjonen er blitt løftet, og det ble enda viktigere å ta et klart standpunkt til hvordan mediene skal forholde seg til et større publikum. Le Monde har valgt å gå i retning av generøsitet og åpenhet som et middel for å bevare ytringsfriheten i sitt ytterste og ypperste. Det er et modig og flott standpunkt, sier Thorsen til Dagens Næringsliv.

Le Monde-bygningen vil mine om en bru, og binder sammen to tomter langs Avenue de France. I stedet for vann under brua har de tegnet inn en åpen plass. En side av bygget ligger mot gaten og Seinen, mens den andre vender seg mot jernbanen.

Illustrasjon: Snøhetta