HMS-rådgiver Edgar Solbak holdt presentasjon for de interesserte entreprenørene. Foto: Statens vegvesen

Stor interesse for Drivabrua

Tirsdag 13.januar holdt Statens vegvesen tilbudskonferanse og befaring for bygging av Drivabrua i Møre og Romsdal.

Totalt deltok 25 personer fra bransjen, og flere underentreprenører benyttet anledning til å få orientering om prosjektet og konkurransegrunnlaget, melder vegvesen.no.

Konferansen startet med presentasjoner fra prosjektgruppen i Statens vegvesen. Byggeleder Inge Tonny Nås og bruplanlegger Magne Gausen gikk gjennom sentrale punkter i konkurransegrunnlaget. Edgar Solbak orienterte om HMS, og Kim Hugo Sivertsen fra firmaet Johs. Holt AS fortalte om selve brukonstruksjonen.

Etter presentasjonene tok alle turen ut for befaring og orientering i terrenget. Den gamle brua over elva Driva i Sunndal kommune skal erstattes med en nettverksbru, som er en buebru i stål. Det finnes bare fire slike i Norge, og to av dem er i Region midt.

Nettverksbruer har en bue og et dekke, og mellom disse er det et avansert nett av stenger som kobler buen og dekket sammen. Fordelen med nettverksbruer er at man slipper fundament i vannet. Moderne metoder gjør brua mer monteringsvennlig.

Frist for innlevering av tilbud er 17. februar, og tilbudene åpnes dagen etter.

- Vi forventer å skrive kontrakt i månedsskiftet mars-april. Brua skal være ferdig 27.november 2016, forteller prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.