Bård Øistensen i Husbanken. Foto: nyebilder.no

Husbanken lyser ut kompetansetilskudd

Husbanken inviterer til å søke på kompetansetilskudd i 2015 til forsøks- og utviklingsprosjekter innenfor temaet bærekraftig bolig- og byggkvalitet.

Tilskuddet støtter både konkrete pilotprosjekter, men også kunnskapsutvikling og informasjonstiltak som skal være pådrivere for utvikling og bruk av nye løsninger og metoder i bolig- og byggsektoren, innenfor områdene miljø, universell utforming og bærekraftig byggeskikk. I år er Husbankens ramme på 27,6 mill. kroner til dette formålet.

-Vi ønsker oss mange søknader slik at vi får god konkurranse om tilskuddsmidlene, sier administrerende direktør Bård Øistensen i Husbanken.

Pilotprosjekter med høye ambisjoner

Et viktig mål for 2015 er støtte til pilotprosjekter som har høye ambisjoner på energi og klima eller universell utforming som går vesentlig ut over dagens regelverk og forbereder næringen på framtidige krav. Også for prosjekter som satser i eksisterende bebyggelse ønsker Husbanken søknader.

-Det er et stort potensiale for økt kvalitet i eksisterende boligmasse. En økende andel eldre som ønsker å bo hjemme så lenge som mulig og høyt energiforbruk i boligmassen er to viktige perspektiver. Både gode løsninger, modeller og pilotprosjekter i eksisterende boligmasse vil ha prioritet, sier Øistensen.

Informasjonsvirksomhet knyttet til prosjektene er også et viktig moment for Husbanken.

– Så mange som mulig skal få nytte av den kunnskapen som utvikles i prosjektene, kunnskapsoverføring er derfor et vesentlig element, sier Øistensen.

Søknadsfrist 1. mars

Husbanken arrangerer en søkerkonferanse på Gardermoen 20. januar for de som vil bli orientert nærmere om søknadsprosessen og prosedyrene for tilskuddsordningen.

Du finner hele utlysningen her sammen med en oversikt over prosjekter som har mottatt tilskudd for tidligere år.