Det østerrikske selskapet Palfinger Marine AG eier nå 100 prosent av aksjene i Norwegian Deck Machinery AS.

Norwegian Deck Machinery får østerrikske eiere

I går overtok det østerrikske selskapet Palfinger Marine AG 100 prosent av aksjene i Norwegian Deck Machinery AS.

De siste 25 årene har Norwegian Deck Machinery (NDM) oppnådd en fremtredende posisjon i markedet med utviklingen av spesialvinsjer, samt løfte- og håndteringsutstyr for offshorefartøy og olje- og gassrigger. Karakteristisk for systemene er en automatisk kompensasjon for bølgebevegelsene, noe som åpner for en sikrere og mer effektiv håndtering av last. Dette skriver Palfinger Marine AG i en pressemelding.

Store markeder

NDM, et selskap med smal selskapsstruktur og hovedkontor i Os i Hordaland, ble etablert i 1989. Virksomheten omfatter produktutvikling, prosjektledelse og salg, og produksjonen er satt ut til eksterne tjenesteleverandører. Salgsvirksomheten til NDM har fokus på store markeder som USA, Brasil, Europa, Midtøsten og Kina.

– Vil vokse raskere

– Dette oppkjøpet vil ikke bare utvide produktspekteret vårt i den marine virksomheten, men også gi oss tilgang til kundegrupper som Palfinger så langt ikke har adressert. NDM blir administrert av et stort gründerteam. Som en del av konsernet vårt vil NDM vokse i et raskere tempo enn det de har gjort hittil, sier konsernsjef Herbert Ortner i Palfinger Marine AG.