Roar Munkhaugen

Heimdal boligkongen i Midt-Norge

Boligbyggeren Heimdal Bolig solgte 320 boliger med en samlet verdi på kr 860 millioner kroner i 2014.

– 2014 startet rolig, men tok seg kraftig opp fra midten av juni i fjor, kommenterer adm. direktør Roar Munkhaugen i en pressemelding fra selskapet.

– Alle de 320 boligene ble solgt i hjemmemarkedet som gjør Heimdal Bolig til den klart største boligbyggeren i Trondheim kommune og Midt Norge. I samme periode ble det omsatt totalt 900 boliger i store prosjekter, mens vi estimerer at det omsettes ca. 200 boliger i små prosjekter som ikke blir målt. Dette gir et totalt prosjektsalg i 2014 på ca. 1100 enheter i Trondheim, opplyser han i pressemeldingen.

270 i produksjon

Ved utgangen av 2014 hadde Heimdal 276 boliger i produksjon til en verdi på 760 millioner kroner.

– Det gode salget de senere år tilskriver vi attraktive prosjekter med boliger folk vil ha. En annen viktig faktor for volumet er at vi tilstreber å være representert i de fleste bydeler til enhver tid, sier Munkhaugen.

Mest populære

De mest populære boligprosjektene har vært Ringve Park og Miljøbyen Granåsen. I tillegg er 89 leiligheter solgt til en storkjøper og er tiltenkt utleiemarkedet.

Ringve Park har totalt omlag 250 boliger og ligger på Lade i Trondheim et steinkast fra Ringve museum og den botaniske hagen. Byggetrinn 1 med 98 boliger ble igangsatt rett før jul i fjor. Byggetrinn 2 er nylig lansert og er blitt godt mottatt blant boligkjøperne.

I Miljøbyen Granåsen er det planlagt over 400 familieboliger og leiligheter i passivhusutførelse som er Nordens største satsning på energivennlige boliger. Halvparten av boligene er overlevert til boligkjøpere og bygging av trinn 5 med 128 boliger er nettopp igangsatt.

Førstegangsetablerere

– I 2014 har vi sammen med Husbanken skreddersydd et konsept slik at også førstegangsetablererne får tilgang til energiboligene. Dette har vært svært populære boliger med langt lavere bokostnader enn leieprisen for tilsvarende leilighet, opplyser Munkhaugen.

Boligproduksjon baserer seg i stor grad på egenutviklede boligtyper som kan fremstilles både industrielt og av konvensjonelle entreprenører som gir fleksibilitet og forutsigbar byggepris i entreprisemarkedet.

– Med lav rente og middels ordrestatistikk for entreprenørene ligger forholdene til rette for å kunne tilby nye boliger til fornuftige priser i årene som kommer, kommenter han.

Oljepris og boligpris

– Vi tror ikke fallet i oljeprisen vil påvirke markedet i noen stor grad. Kun fem prosent av yrkesaktive i Norge jobber direkte i oljeindustrien og inntil fem prosent jobber i tilknyttet industri. At 10 prosent av Norges mest attraktive arbeidstakere har fått noe større usikkerhet rundt sine jobber, tror vi i stor grad forsvinner gjennom at ansatte i annen eksportrettet industri opplever det motsatte, mener Heimdal Bolig-sjefen.

– Trondheim er en attraktiv by med god befolkningsvekst og mange ansatte i skole, helse og velferd. Vi tror derfor at boligprisene vil få en normal økning i 2015 og videre utover, avslutter han.