Nordens største bobil-hotell bygges ved E18 i Vestfold, og får plass til 300 enheter. Anlegget skal stå ferdig 1. mai. Foto: Askjems Camping-Center

Bygger Nordens største bobil-hotell

Fra 1. mai kan norske bobiler sjekke inn på eget hotell i Vestfold. Anlegget utgjør 10000 kvadratmeter fordelt på to etasjer, og blir Nordens største i sitt slag.

Hotellet bygges ved E18, fem kilometer utenfor Tønsberg sentrum. Anlegget får plass til 300 bobiler. Bak prosjektet står Askjems Camping-Center AS, som selv holder til på naboeiendommen.

– Dette blir et nytt og unikt tilbud til folk som trenger lagringsplass til bobilen. Parkering kan være en utfordring for mange, ikke minst blant dem som bor i leilighet eller rekkehus i byer og tettbygde strøk. Dette problemet løser vi nå for kundene våre, sier daglig leder Odd Askjem.

Hotellet blir et helårs, innendørs parkeringsanlegg, hvor man kan kjøre inn og ut hver dag. Kundene kan også kjøpe ekstratjenester som service og klargjøring av bobilen, og om ønskelig få lastet opp kjøleskapet med ferskvarer den dagen ferien begynner.

Den vanlige bilen settes igjen på parkeringsplassen mens bobilen er i bruk.

– Nå får vi daglige forespørsler fra nye kunder, og mange plasser er allerede booket. Signalene er tydelige på at dette er et tilbud som treffer mange. Vi har jobbet med prosjektet i flere år, og gleder oss veldig til å åpne dørene om drøyt tre måneder, sier Askjem.

Omsetningsmessig har Askjems Camping-Center lagt bak seg et rekordår. Vestfold-bedriften solgte bobiler og campingvogner for 191 millioner kroner i 2014.