Det nye Østfoldsykehuset i Kalnes ved Sarpsborg har reist seg, og brannsikkerheten er ivaretatt av Askim & Mysen Rør. På bildet, fra venstre: Frank Engen, fagansvarlig VVS og prosjektleder for røranlegget, prosjektleder Jostein Førrisdahl og daglig leder og rørleggermester Tollef Berger, Askim & Mysen Rør. (Foto: Jan Kalvik)

- Et eksempel til etterfølgelse

Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ) har reist seg i Kalnes ved Sarpsborg. Nå er finpussen i gang for det som blir blant de mest moderne sykehus i Europa. Askim & Mysen Rør AS har bidratt med blant annet sprinkleranlegget som sørger for brannsikkerheten i 3.600 rom. Det er strukket imponerende 50.000 meter rør.

Kostnadsrammene holdes både på Askim & Mysen Rør sin kontrakt på rundt 55 millioner kroner og på 5,6-milliardersprosjektet som helhet for Helse Sør Øst RHF (Regionalt Helseforetak).

Respekt og lønnsomhet

- Askim & Mysen Rør har hatt respekt for oppdraget og løst dette på en positiv måte for alle parter. Skal et prosjekt komme vel i havn må alle tjene penger. Det er veldig hyggelig å se at de fleste involvert i prosjektet har hatt god produksjon, forteller Frank Engen, fagansvarlig VVS og prosjektleder for røranlegget. Han har vært med på sykehusutbyggingen siden 2011.

- Vi har hatt et veldig fint samarbeid med Askim & Mysen Rør og har sammen løst de utfordringene vi møtte underveis.

God læring

Prosjektleder for Askim & Mysen Rør på byggeplassen, Jostein Førrisdahl, har sammen med resten av teamet som har talt opp til 25 personer, sørget for full brannsikring for pasienter, pårørende og ansatte. Dette er en voksen oppgave med tanke på leggingen av 50.000 meter rør og montering av 23.000 sprinklerhoder fordelt over sykehusets totale 85.500 kvadratmeter.

- Dette har vært en både krevende og faglig interessant jobb, vi har god erfaring med sprinkleranlegg på store prosjekter og har høstet mye læring her som vi tar med oss videre, forteller Førrisdahl.

Trenger strengere krav

- Vi støtter fullt opp under det nye regelverket, og sørger for at våre folk og bedriften til enhver tid har den nødvendige kunnskap, sertifikater og godkjenninger som skal til for å gjøre en forsvarlig jobb. Brannsikring er alvorlig, sprinkleranlegget bare må og skal virke hvis det bryter ut brann. Ved å ha et godt regelverk og tredjepartskontroll unngår man at useriøse aktører kommer på banen, understreker prosjektleder Jostein Førrisdahl.

- Våre dedikerte ingeniører og spesialister innen montering er faglig oppdaterte med alle nødvendige sertifikater og relevant erfaring fra så vel store som mindre anlegg i både privat og offentlig sektor, bekrefter daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør.