LO-leder Gerd Kristiansen (til venstre) og statsminister Erna Solberg. Foto: Sindre Sverdrup Strand

LO: – Den samlede innsatsen går i feil retning

Tirsdag la regjeringen frem sin strategi mot arbeidslivskriminalitet, utviklet på initiativ fra LO. – Men regjeringens samlede arbeidslivspolitikk går i feil retning, mener Landsorganisasjonen.

LO-leder Gerd Kristiansen sto tirsdag på podiet sammen med statsminister Erna Solberg, arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og NHO-direktør Kristin Skogen Lund i statsministerboligen.

Sammen har regjeringen, LO og NHO utviklet en 22-punkts regjeringsstrategi for å gjøre det lønnsomt å operere lovlig i det norske arbeidsmarkedet, og partene overleverte strategien sammen under en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Statsministeren takket i sin åpning av pressekonferansen initiativtaker LO og Landsorganisasjonens motpart i næringslivet, NHO, som, ifølge Solberg, raskt fulgte opp initiativet.

LO-leder Gerd Kristiansen uttrykte på sin side glede over at regjeringen har vært i stand til å følge opp initiativet på en konkret og god måte, og at denne strategien både er riktig og viktig for Norge.

– Men det er med sorg jeg må si at regjeringens samlede innsats mot det norske arbeidsmarkedet går i feil retning, sa Kristiansen fra podiet.

– Vi skulle ønske at det virkelighetsbildet som vi ser i denne strategien også ble uttrykt i Stortinget. Utviklingen av arbeidsmiljøloven mot flere midlertidige ansettelser motvirker deler av det vi prøver å få til her, blant annet gjennom dårlige mulighet for å varsle, sa Kristiansen.

LO-lederen understrekte dog at strategien sett for seg selv er en positiv utvikling mot et bedre arbeidsliv i Norge.