Statsminister Erna Solberg og Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Foto: Sindre Sverdrup StrandNHO-direktør Kristin Skogen Lund (fra venstre), LO-leder Gerd Kristiansen, statsminister Erna Solberg og Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Sindre Sverdrup StrandLO-leder Gerd Kristiansen (til venstre) og statsminister Erna Solberg. Foto: Sindre Sverdrup StrandArbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Regjeringen vil ha en felles innsats mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen ønsker å komme arbeidslivskriminaliteten til livs. Nå legges det fram en strategi for å oppnå dette gjennom et tettere samarbeid mellom Arbeidstilsynet, skatteetaten, Nav, politiet og andre offentlige etater.

– Vi vil bekjempe arbeidslivskriminalitet gjennom et bredt samarbeid mellom offentlige myndigheter og arbeidslivets parter, sier statsminister Erna Solberg (H) og varsler en mer intensiv kamp mot de useriøse aktørene i arbeidslivet.

– Dersom useriøsitet og kriminalitet får bre om seg, er den norske arbeidslivsmodellen i fare. Alle med ansvar for å kjøpe inn varer og tjenester har en viktig rolle for å hindre at kriminelle aktører får innpass i arbeidslivet. Det gjelder både i privat og offentlig sektor, sier Solberg.

Tiltakene som iverksettes utover et tettere samarbeid mellom politi, statlige og offentlige etater samt LO og NHO, inkluderer blant annet å etablere et felles senter for analyse og etterretning.

Regjeringen ønsker også å begrense antall underleverandører ved offentlige anskaffelser, og at offentlige oppdragsgivere skal kunne stille krav om bruk av lærlinger.

– Vi vil gjøre det enklere å være seriøs og vanskeligere å være kjeltring og useriøs, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).