<p>Lag plass i vinduskarmen til Primula, denne planten har blomster i mange flotte fargekombinasjoner.</p>Vårlige, herlige Ranunkler. Er vinteren mild hos deg, kan du sette dem ut på trappen og få enda lenger glede av dem. Ranunkler liker seg best på et sted som ikke er for varmt.Sineraria har mange flotte fargekombinasjoner; fra helt hvitt til mørkt, mørkt lilla. Gi de jevnt med vann og sett de lyst, så får du langvarig blomstring.Lag vårstemning inne med Gerbera. Disse minner om sommerens prestekrager!Vil du ha langvarig blomstring men glemmer å vanne, er Saintpaulia noe for deg.Ser du etter en romantisk og lettstelt plante, er Begonia et lett valg. Sorten 'Maren' er søt som sukkerspinn.

Januarblomstene er her

Mens hagene ligger vinterstille, er neste sesong for lengst i gang i gartneriene.

Når juleblomstene er solgt, settes det inn nye småplanter umiddelbart. Vi kan glede oss over et rikt utvalg av planter dyrket frem for innelivet, slik som grønne stueplanter, Krysantemum, Begonia og engelsk Pelargonium, som bare er noen av de plantene som akkurat nå står i varme veksthus.

Stell av januarblomster

Nå i januar er butikkene fylt opp med romantiske Begonia og Hortensia, intense Krysantemum, skjøre Saintpaulia, knallfargede Gerbera, vårlige Ranunkler og Sineraria og selvsagt duftende Primula i mange varianter.

De fleste stueplanter vil tørke opp litt mellom hver gang du vanner. Unntaket er Primula og Hortensia, som ikke vil tørke ut. Synes du det er vanskelig å huske på å vanne, er Saintpaulia og Begonia plantene for deg, tipser OBP.

Disse klarer seg fint selv om jorden blir ganske tørr, og de blomstrer lenge.

Alle planter har godt med gjødsel i jorden når de kommer fra gartneriet. De som bare skal blomstre en gang, slik som Krysantemum og Gerbera, trenger derfor ikke tilskudd av gjødsel hjemme hos deg.