Ill. Nordic - Office of Architecture, COWI, AART architects, SLA og Aas-Jakobsen.

Norsk-dansk team vant konkurransen om nytt Universitetssykehus i Stavanger

Helse Stavanger har utpekt teamet bestående av Nordic - Office of Architecture, COWI, AART architects, SLA og Aas-Jakobsen som vinner av konkurransen om det nye universitetssykehuset.

Med et budsjett på ca. åtte milliarder kroner er dette ett av Skandinavias største sykehusprosjekter.

Oppgaven omfatter i første omgang et nybygg på ca 100.000 m2 som er første byggetrinn i utviklingen av et nytt universitetssykehus i Stavanger. Sykehuset vil ha 7 300 ansatte og betjene 330 000 innbyggere i Sør-Rogaland - fra Hjelmland i nord til Sokndal i syd. Nordic, COWI, AART, SLA og Aas-Jakobsen har vunnet konkurransen om universitetssykehuset foran syv andre team fra flere av Skandinavias ledende arkitekt- og ingeniørvirksomheter.

Konkurransen ble gjennomført som tilbudskonkurranse med forhandling. Basert på innleverte tilbud fra åtte prekvalifiserte team, ble det gjennomført en dialogpreget forhandlingsrunde hvor hvert teams tilbud ble vurdert i forhold til tre tildelingskriterier: pris, arbeidsprosess og organisering.

Det norsk-danske teamet begynner konseptutviklingen av universitetssykehuset når kontrakten blir underskrevet i slutten av januar. I konseptfasen skal teamet utarbeide et konsept for hver av de tre tomtene i Våland, Ullandhaug og Stokka/Sandnes, som er foreslått til det nye universitetssykehuset. Utviklingen av hvert konsept vil være i tett dialog med Helse Stavanger, og som en del av konseptfasen skal teamet utarbeide et skisseprosjekt med planløsninger på etasjenivå og plassering av de sentrale funksjonene. Teamet skal også utrede behovet for ny infrastruktur.

En konseptvalgsrapport vil avrunde konseptfasen. Rapporten vil inneholde en helhetsbeskrivelse av det valgte konseptet - inkludert rammebetingelser, mål, forutsetninger og løsninger, samt investeringsmessige og driftsøkonomiske konsekvenser. Konseptfasen går frem til sommerferien, hvor Helse Stavanger vil ta endelig stilling til beliggenheten av universitetssykehuset.