–Volvo G946C er den råeste veihøvelen Volvo noen gang har produsert, sier produktsjef Jarle Bjørløw i Volvo Maskin AS.

– Volvo høvler fortsatt vei

Volvos nye veihøvel G946C er nettopp kommet til Norge – ifølge Volvo Maskin AS Volvos råeste veihøvel noen sinne.

–Vi skal lage en limited edition av alle de siste C-serie maskinene vi klarer å få levert. De blir blant de siste som produseres ved den amerikanske fabrikken til Volvo, sier produktsjef veihøvler Jarle Bjørløw i Volvo Maskin AS til Byggeindustrien.

–Ikke slutt

Han bekrefter at Volvo fortsatt skal levere og serve det norske veihøvelmarkedet, og at ingen må tro at dette er et avsluttet segment for Volvo Maskin.

–Ja, det skal vi. Men det er litt vemodig at produksjonen i Amerika stopper. Vi spør oss selv om hva som kommer til å skje videre. Nå er det dukket opp en identisk maskin fra den kinesiske fabrikken SDLG som Volvo eier.

Kinesisk kopi

–Den har samme ramme og samme motor fra tyske Deutz som de maskinene fra Amerika har. Men vil de klare de europeiske HMS-kravene? Dette gjelder for eksempel krav til inn- og utsteg, bremser og styring. Det er trist at den amerikanske produksjonen vil være over i løpet av e par år, spesielt nå som vi har fått det råeste produktet som Volvo har produsert på veihøvelsiden noen gang, sier Bjørløw.

En mengde oppgraderinger

Volvo G946C er utstyrt med trekk på alle seks hjulene, og med en mengde oppgraderinger sammenlignet med tidligere modell.

–Motoren oppfyller Steg 4 Final, og den har en transmisjon med antistall, det vil si at motoren ikke kveles. Videre er G946C utstyrt med Technology Ready Kit, noe som gjør maskinen kompatibel med maskinstyringssystemer fra flere produsenter. Den nye veihøvelen har dessuten et nytt bremsesystem, sier Bjørløw.

Presisjon

Med den nye C-serien er det også blitt lagt mer vekt på presisjon. Ifølge Volvo Maskin har høvelskjæret svingkrefter i særklasse.

–Vi hadde 73 prosent markedsandel på veihøvler i Norge bare for et par år siden, og vi skal fortsatt være med å dominere markedet som en av de ledende aktørene, sier Bjørløw.