Foto: Jørn Søderholm.

Venter 1700 til Arctic Entrepreneur

Opp imot 1700 deltakere er ventet til MEFs Arctic Entrepreneur neste uke.

MEF har som kjent samlet de tradisjonelle Anleggsdagene og Avfallsdagene til en ny og større møteplass – Arctic Entrepreneur. Arrangementet går av stabelen på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen 20.- 22. januar.

Tidligere har Anleggsdagene og Avfallsdagen samlet rundt 1000 deltakere tilsammen. En drøy uke før Arctic Entrepreneur braker løs har MEF 1600 påmeldte og som regel kommer det til noen helt mot slutten.

– Vi forventer opp mot 1700 deltakere, opplyser Fred Arild Gyldenås, kompetansesjef i MEF.

Det er ikke bare antallet deltakere som øker betydelig. Det nye kongressenteret i tilknytning til Clarion-hotellet har et mye større utstillingsareal og ifølge Gyldenås blir det cirka 50 prosent flere utstillere enn hva Anleggsdagene hadde.

Også seminarprogrammet er større og bredere enn tidligere. Det som peker seg ut som helt nytt i år er et eget fagseminar med tittelen «pukk som byggeråstoff», som MEF arrangerer i samarbeid med Norsk Bergindustri og Direktoratet for Byggkvalitet

– Dette fagseminaret er på mange måter en «prøveklut» i forhold til at vi ønsker å samarbeide med flere organisasjoner og skape et bredere bransjearrangement. Selv om det er MEF som arrangerer, er det viktig for oss at vi får med oss flere aktører, i hvert fall hvis vi skal lykkes med visjonen vår. Det gjenstår å se hvordan dette utvikler seg, men vi jobber allerede litt med 2016-arrangementet og vi vet at det kommer mer der, avslører Gyldenås.

Foruten et variert faglig program inneholder årets program foredrag med eventyreren Lars Monsen og påfølgende konsert med Trine Rein, motivasjonsforedrag med syklist og programleder Dag Otto Lauritzen, og underholdning med kjente navn som Truls Svendsen, Pernille Sørensen og CC Cowboys Magnus Grønneberg.

Under Arctic Entrepreneur kan deltakerne også kjøre radiostyrte mikromaskiner og MEF legger grunnlaget for rekrutteringen til bransjen når de inviterer tre barnehager til å leke i en stor innendørs sandkasse.

Fred Arild Gyldenås trekker spesielt frem veldedighetsauksjonen som Ritchie Bros. Auctioneers, verdens største auksjonarius av tungt utstyr, skal kjøre på andre dag av arrangementet. Auksjonen vil gjennomføres med en profesjonell auksjonarius og «bidcatchers». Pengene som kommer inn på auksjonen doneres i sin helhet til Barnekreftforeningen.

Herfinner du mer informasjon om auksjonen og hva som skal auksjoneres bort.

Herfinner du hele programmet for Arctic Entrepreneur.