Verdens første 6,0 Ah-batteri til 18 Volts el-verktøy

Verdens første 6,0 Ah-batteri ser dagens lys når Bosch kommer på banen med en ny batterioppgradering til sine 18 V-maskiner i begynnelsen av 2015.

De nye 6.0 Ah-batteriene med CoolPack-teknologi har 20 prosent lengre driftstid enn 5,0 Ah-batteriene som ble lansert i april. De har 50 prosent lengre driftstid enn de populære 4,0 Ah-batteriene og dobbelt så lang driftstid som batterier uten CoolPack-teknologi. Det betyr færre avbrytelser i arbeidet for håndverkere som også kan glede seg over batterienes lave vekt og kompakte design.

Med en størrelse på 11,5 x 7,5 x 5,5 cm har de nye 6,0 Ah-batteriene de samme dimensjonene som Bosch’ andre 18 V-batterier med 3,0 Ah, 4,0 Ah og 5,0 Ah. De veier også nesten det samme, bare 620 g. Med 6,0 Ah-batteriene får håndverkere maksimal kraft i en kompakt størrelse.

–Vi jobber konstant med å forbedre batteriteknologien slik at vi kan tilby håndverkere det aller beste. Vi er glade for å snart kunne lansere de nye 6,0 Ah-batteriene som er nok en milepel for oss. Batteriene er utstyrt med vår CoolPack-teknologi. Det betyr at batteriene er ekstremt kraftfulle samtidig som de tilbyr ekstra lang drifts- og levetid, sier Niclas Andersen, produktsjef hos Bosch Professional.

Takket være den unike CoolPack-teknologien kan de nye 6,0 Ah-batteriene utnyttes til det fulle, selv ved mer krevende oppgaver. Teknologien avleder konstant varme, slik at batteriet ikke bliver overopphetet og fører til tvungne pauser under arbeidet. Teknologien gir batteriene dobbelt så lang levetid som batterier uten CoolPack-teknologi og er også å finne i 2,0 Ah-, 3,0 Ah-, 4,0 Ah og 5,0 Ah-batterier i 18 V-klassen. Utover CoolPack-teknologien er de nye 6,0 Ah-batteriene utstyrt med Bosch’ elektroniske cellebeskyttelse (ECP), som reagerer hvis temperaturen på batteriene midlertidig stiger hurtig og voldsomt, for eksempel ved overbelastning av maskinen. ECP beskytter batteriet mod både overoppheting, overbelastning og dypavladning.

De nye 6,0 Ah-batteriene kan brukes til alle Bosch 18 V-maskiner

Sammen med de nye 6,0 Ah-batteriene kan man også få en ny lader. Laderen GAL 3680 CV Professional kan brukes til alle Bosch Lithium-batterier fra 14,4 til 36 V-klassen .