NVE: – 168.000 personer rammet av strømstans

73.200 kunder har rapportert om strømbrudd lørdag som følge av ekstremværet Ninas herjinger. Det tilsvarer 168.000 personer, opplyser NVE.

Noen steder har strømbruddene vært korte, mens strømmen flere steder i landet fortsatt er helt borte, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Det eksakte innrapporterte tallet fram til klokka 18.00 var 73.200 kunder, opplyser kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i NVE.

Antall personer berørt er kunder ganger 2,3.

– Det vil si at i overkant av 168.000 personer har så langt vært berørt av kortere eller lengre strømstans i forbindelse med Nina.

Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK) opplyser at over 22.000 kunder var strømløse klokka 18.00.

– BKK retter feil kontinuerlig, men arbeidsforholdene er krevende, og feilsøking og feilretting kan ta tid, skriver kraftselskapet på sine nettsider.

På Haugalandet i Rogaland omtrent 10.000 husstander uten strøm, ifølge NRK.

– Omtrent 10.000 kunder er uten strøm i hele distriktet, opplyser Gunn Margareth Lassesen i Haugaland Kraft til NRK.

Lenger sør i Vest-Agder er over 20.000 kunder uten strøm, opplyser Agder Energi til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

Også lenger nord, i Nord-Trøndelag, har 500 husstander blitt strømløse som følge av uværet, melder NRK. Det er også ventet at Telemark vil bli rammet, ifølge NVE.

Trefall og løse gjenstander på kraftlinjer har vært en stor utfordring. NVE opplyser at berørte kraftselskap har etablert kriseledelse for å få oversikt over situasjonen.

– Det advares mot å nærme seg strømlinjer som ligger på bakken. Det er viktig å varsle lokalt e-verk om slike observasjoner, slår Hillestad fast.