Foto: Salto Eiendom

Omsetningsvekst for kjøpesentrene i Salto Eiendom

Kjøpesentrene i Salto Eiendom AS har hatt en solid vekst i 2014 og den totale butikkomsetningen i porteføljen økte med ca. 600 millioner kroner.

Veksten i desember var på 6,23 % sammenlignet med fjorårets julehandel. Kuben Senter, Tuven Senteret, Berja Senter, Sjøsiden Senter, Storhamarsenteret og Sortland Storsenter hadde meget gode tall i desember hvor alle økte med 10 %. Den sammenlignbare veksten i porteføljen gjennom hele 2014 ble 3,55 %.

- Alle våre største kjøpesentre viser vekst i butikkomsetningen for 2014. Omsetningsøkningen vår er god i forhold til markedet når man ser på sammenlignbare arealer, heter det i melding fra Salto Eiendom.

De melder at Sortland Storsenter gjennom året har hatt en god omsetningsutvikling, og Kuben Senter i Hønefoss passerte 600 MNOK i årsomsetning.

- Stortorvet Senter i Kongsberg hadde god fart frem til høsten, da utvidelsen av senteret ble påbegynt. Vi har store forventninger til omsetningen på Stortorvet når nye arealer og forsterket butikkmiks er på plass. Stortorvet ferdigstilles høsten 2015, skriver de.

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen i porteføljen og hele 14 av 16 kjøpesentre i Salto Eiendom hadde vekst i butikkomsetning i 2014 sier administrerende direktør Arne Vannebo. Totalt omsatte kjøpesentrene i Salto Eiendom for mer enn 5,7 milliarder kroner, og vi forventer i løpet av 2015 å passere en samlet årsomsetning på 6 milliarder kroner.