Lindab har det siste året gjennomført en organisatorisk endring som nå viser resultater i form av økt etterspørsel.

Lindab satser på kanalproduksjon i Sandnes

Lindabs Sandnes-avdeling starter opp med sirkulær kanalproduksjon.

Lindab har ifølge selskapet selv fremgang i de fleste av sine markedssegmenter, og i Sandnes-avdelingen har dette resultert i en investering i to Spiro-maskiner.

I desember ble disse levert og montert av det sveitsiske firmaet Spiro, og Lindab har ansatt to personer til å drifte maskinene. Slutten av året 2014 gikk med til innkjøring og opplæring, og per januar 2015 er maskinene i full drift.

- Salgsutviklingen vår medførte at vi kom til et punkt hvor kapasiteten enten måtte bygges ut sentralt eller flyttes nærmere kunden, og vi valgte det siste, forteller John Georg Storvik, administrerende direktør i Lindab Norge i en melding.

I tillegg til å dekke markedet i Rogaland skal også Sandnes levere kanaler til avdelingen i Kristiansand, som dekker Aust- og Vest Agder.

I tilegg til å starte kanalproduksjon i Sandnes, har de også hentet en tidligere Lindab-veteran for ytterligere å styrke kundeservicen i region vest.

- Det er flott og spennende å være tilbake i Lindab i denne nye offensiven, sier Ingvar Skogland i en pressemelding. Etter 7 år på utsiden er han nå tilbake. I bagasjen har han 22 års erfaring fra ulike deler av Lindab, både innen lager, salg og i ulike lederroller.

Lindab er et internasjonalt konsern som utvikler, produserer, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger for forenklet bygging og for et bedre innendørs klima.